Albon autójából hiányzik egy darab Belgiumban - F1VILÁG.HU

Albon autójából hiányzik egy darab Belgiumban

HIRDETÉS
A Williams Forma-1-es csapata a Belga Nagydíjra való felkészülés során fogta magát, és kivágott egy darabot az autója hátsó szárnyából. A „fejlesztésnek” köszönhetően Alex Albon ma a hatodik helyről várhatja a rajtot.
Alex Albon (THA) Williams Racing.
Belgian Grand Prix, Saturday 27th August 2022. Spa-Francorchamps, Belgium.

Forma-1-es mércével megmosolyogtatónak tűnhet az a módosítás, amivel a Williams a Forma-1 aktuális versenyhétvégéjére érkezett, a grove-i csapat ugyanis megvágott hátsó szárnnyal készült a Belga Nagydíjra. A csapat mérnöke, Dave Robson szerint ez is hozzájárult ahhoz, hogy Alex Albon az időmérő edzésen a kilencedik helyet szerezte meg, ami a visszatérése óta a legjobb kvalifikációs eredménye. Ráadásul rajtbüntetések miatt az előkelő hatodik helyre léphet előre a brit-thai versenyző.

„Egy viszonylag olcsó fejlesztést választottunk: kivágtunk egy darabot a hátsó szárnyból, ami egészen jól működött. A légellenállás mértékét tekintve az elem megőrizte a magas fokú hatékonyságát. Az is segített, hogy alacsony volt a légmozgás mértéke, így az autó megfelelően és stabilan működött. Hasznos, amikor a leszorítóerő csökkenése mellett is megmarad a stabilitás. Így a pilóta mindig tudja, mire számítson a következő kanyarban” – taglalta Robson.

Albon abszolút legjobb első szektorral zárta a kvalifikáció utolsó etapját, ám a köre későbbi szakaszába belehibázott. Ha tiszta kört teljesít, akkor akár a hetedik helyet is megszerezhette volna. A pilóta szerint a pálya vonalvezetése közrejátszik abban, hogy a Williams most ilyen jól teljesít.

„Ismerjük az autó gyengeségeit. Ez a pálya jobban elrejti ezeket, mint a többi. Zandvoort [a következő versenyhelyszín] nem lesz ilyen mosolygós számunkra. Az autónk szereti az alacsony leszorítóerős beállításokat, így megfelelő időjárás mellett jó köridőket tudunk kinyerni belőle” – árulta el Albon.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!