Albon: Az nyugtatott meg, hogy Kimi is kicsúszott - F1VILÁG.HU

Albon: Az nyugtatott meg, hogy Kimi is kicsúszott

HIRDETÉS
Alexander Albon, a Toro Rosso F1-es versenyzője számára kicsúszással kezdődött a keddi barcelonai tesztje, azonban végül sikerült produktív napot zárnia.
Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya

Az újoncok rémálmát élte át Albon, amikor mindössze 4 kanyar megtételét követően kicsúszott a barcelonai tesztnap reggelén. A 22 éves pilóta bevallotta, nagyon rosszul érezte magát az esetet követően, de igyekezett minél gyorsabban túltenni magát rajta. 

Úgy tűnik, ez sikerült is, mivel ő volt a második legszorgalmasabb pilóta a mezőnyben: összesen 132 kört tett meg versenygépével.

„Elég vicces, mert volt már olyan tapasztalatom, hogy a kivezető körön kicsúsztam, szóval megpróbáltam nem túl sokat gondolni erre” – mondta Albon. „Megnyugtatott, hogy Kimi is ezt csinálta, de természetesen reggel, miután kicsúsztam, olyan voltam, mint egy kutya, behúzott farokkal. Végül minden jól alakult.”

„Az a probléma, hogy annyira, de annyira hűvös volt, hogy nem lehetett lassan menni – mert ha túl lassan mész, akkor lehűlnek a gumik, és megjósolhatatlan lesz a helyzet, mintha jégen vezetnél.”

„Nem az a legjobb vezetői élmény, amikor a pálya 5 fokos. Nem ismered az autót, szóval nem mész gyorsan, mert félsz attól, hogy megcsúszol. Aztán megcsúszol – ez egy körforgás.”

Miután a reggeli kicsúszást követően Albon helyretette gondolatait, végül két versenytávot teljesített, 1.19.301-es időeredménnyel zárt, ami 1 tizedmásodperccel volt jobb, mint csapattársa, Daniil Kvyat tegnapi körideje

„Azt hiszem, a reggel után megtaláltam a ritmust, sima nap volt és nem adódtak gondjaink. Volt néhány kicsúszásom, de megtaláltam a határokat és felfedeztem, hogy mire képes az autó. Ez egy nagyon jó nap volt.”

Albon számára nemcsak a reggeli incidens jutott: a bokszutcában majdnem összetalálkozott Nico Hülkenberg autójával, azonban ő ebből nem sokat érzékelt. 

„Nem igazán láttam” – mondta. „Szóltak, hogy gyere ki, aztán belenéztem a tükörbe, és mögöttem volt egy nagy, sárga autó. Azt gondoltam, oké, lehet, hogy feltartjuk egy kicsit, de remélem, hogy nem történt nagy gond.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!