Portugál Nagydíj
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 26: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 26, 2020 in Sochi, Russia. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)
Fotó: Red Bull Racing

Albon: Egy kicsit zavaró a különbség Verstappenhez képest

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Albon: Egy kicsit zavaró a különbség Verstappenhez képest

Alexander Albon, a Red Bull F1-es versenyzője nem érti, mi történt az Orosz Nagydíj időmérő edzésén, mert úgy érezte, erős kört teljesített.

Albon csupán a 10. rajtpozíciót szerezte meg az Orosz Nagydíj kvalifikációján, több mint 1 másodperccel lemaradva csapattársa, Max Vertappen idejétől, aki Lewis Hamilton mögött a 2. helyet érte el. 

Albon elmondta, összességében elégedett volt a körével, így meg kell vizsgálniuk a csapattal, hogy pontosan mi történt. 

„Nem éreztem olyan szörnyűnek a Q1-ben és a Q2-ben, aztán úgy tűnt, hogy körülöttem mindenki előreugrott. Őszintén szólva nem éreztem, hogy sok maradt volna a körömben. Kicsit most vakarom a fejem, mert nem éreztem szörnyűnek a köreimet.”

„Természetesen még van néhány tizedmásodperc, amit itt-ott lehet találni, de nyilván elég nagy a különbség. Egy kicsit zavaró, így még dolgoznunk kell.

Albon elmondta, beállítások terén nem volt teljesen egyforma a két autó, azonban nem tudja, ez okozta-e a különbséget. 

„Maxnak valamivel alacsonyabb leszorítóereje volt. Látni az egyenesbeli tempóból, és neki is volt Valtteritől szélárnyéka, ha nem tévedek.”

„Úgy gondolom, nagyon nehéz változtatni sok mindenen, különösen az időmérő előtt. Ha beállítottuk az autót a harmadik szabadedzésre, akkor a saját leszorítóerődnél akarsz maradni, mert megint időbe fog telni, míg hozzászoksz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!