Albon első dolga volt, hogy felhívta szüleit - F1VILÁG.HU

Albon első dolga volt, hogy felhívta szüleit

Alex Albon elárulta, mi volt az első dolga, amikor megtudta, a Red Bull a Belga Nagydíjra őt ülteti be Pierre Gasly helyett.

Albon mindössze 12 F1-es versenyt tudhat maga mögött – újonc évében a Red Bull úgy döntött, Pierre Gasly helyére őt ülteti a versenygépébe. A thai pilóta érthető módon nagyon izgatott a hétvége miatt, ám kijelentette, csupán arról fog szólni számára a Belga Nagydíj, hogy megismerkedjen az autóval és a csapattal. 

A csütörtöki sajtótájékoztatón természetesen felmerült a kérdés, hogy mit csinált Albon, amikor megtudta, hogy lehetőséget kap az osztrák istállótól. 

Felhívtam anyukámat és apukámat – ez volt az első dolgom” – mondta a 23 éves pilóta. 

„Az anyukám olyan volt, mint egy anya: „ahh, nem is tudom, mit mondjak”, és hasonlók. Oké, köszi” – mosolygott Albon. „Aztán az apukám pedig egyszerűen csak nevetett. Igen, elég szürreális volt. Úgy éreztem, hogy ők egy kicsit izgatottabbak, mint én.”

„Ez egy lehetőség, én így tekintek rá. Hogy van-e kétség bennem? Nem igazán, nem. Olyan magabiztosan kell nekivágni, amennyire csak lehet. Csak 6 hónapja ülök F1-es autóban, szóval határozottan tudok még fejlődni, és ezzel tisztában is vagyok.”

„Ha visszagondolok, hogy milyen voltam Melbourne-ben és hogy érzem magam most, akkor azt mondom, hogy határozottan fejlődtem versenyzőként, szóval tudom, hogy ez csak folytatódni fog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!