Friss hírek

Albon: Ez egy hülye hiba volt

Alex Albon, a Red Bull versenyzője a mezőny végéről fog rajtolni az F1-es Orosz Nagydíjon, miután az időmérő edzésen összetörte autóját.

Albon a Q1-ben csapta falhoz a Red Bullt, aminek következtében az autó hátulja megsérült, és a thai pilóta számára véget is ért az edzés. 

A 23 éves pilóta természetesen csalódott a történtek miatt, és elismerte, hogy buta hiba volt részéről, állítása szerint a szél okozott zavart a 13-as kanyarban.

„Nincs semmi különös, amit mondhatnék” – kezdte beszámolóját Albon az időmérő után. „Kicsit merészen mentem, és elvesztettem az autó hátulját, ahogy Max is tette a harmadik szabadedzésen. Hátszél van abban a kanyarban, és meglökött. Egy hülye hiba volt – eléggé az, és frusztráló.” 

Nem volt meg a magabiztosság a hétvége során, az első szabadedzés óta küszködtem, de kezdett összeállni a dolog, és egyre kényelmesebben éreztem magam az autóban” – folytatta a Red Bull újonca. 

„Úgy gondolom, hogy ez egyike azoknak a pályáknak, ahol ha nem vagy magabiztos egy kanyarban, akkor a másikakban sem leszel az. Így éreztem magam az időmérőn.” 

„Optimista vagyok, mert az autó jónak tűnik a hosszú etapokon, és előzni is lehet itt. Láttuk már korábban, hogy ha hátulról rajtolunk, akkor is előre lehet jönni, szóval mindent bele fogok adni vasárnap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!