Friss hírek

Albon: Ez egy hülye hiba volt

SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 28: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during qualifying for the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 28, 2019 in Sochi, Russia. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21Q8BX88D1W11 // Usage for editorial use only //
Alex Albon, a Red Bull versenyzője a mezőny végéről fog rajtolni az F1-es Orosz Nagydíjon, miután az időmérő edzésen összetörte autóját.

Albon a Q1-ben csapta falhoz a Red Bullt, aminek következtében az autó hátulja megsérült, és a thai pilóta számára véget is ért az edzés. 

A 23 éves pilóta természetesen csalódott a történtek miatt, és elismerte, hogy buta hiba volt részéről, állítása szerint a szél okozott zavart a 13-as kanyarban.

„Nincs semmi különös, amit mondhatnék” – kezdte beszámolóját Albon az időmérő után. „Kicsit merészen mentem, és elvesztettem az autó hátulját, ahogy Max is tette a harmadik szabadedzésen. Hátszél van abban a kanyarban, és meglökött. Egy hülye hiba volt – eléggé az, és frusztráló.” 

Nem volt meg a magabiztosság a hétvége során, az első szabadedzés óta küszködtem, de kezdett összeállni a dolog, és egyre kényelmesebben éreztem magam az autóban” – folytatta a Red Bull újonca. 

„Úgy gondolom, hogy ez egyike azoknak a pályáknak, ahol ha nem vagy magabiztos egy kanyarban, akkor a másikakban sem leszel az. Így éreztem magam az időmérőn.” 

„Optimista vagyok, mert az autó jónak tűnik a hosszú etapokon, és előzni is lehet itt. Láttuk már korábban, hogy ha hátulról rajtolunk, akkor is előre lehet jönni, szóval mindent bele fogok adni vasárnap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek