Albon: Ez volt életem egyik legjobb versenye! - F1VILÁG.HU

Albon: Ez volt életem egyik legjobb versenye!

HIRDETÉS
Óriási küzdelmek árán szerzett egy pontot a Forma-1-es Belga Nagydíjon Alex Albon, akit a futam záró szakaszában egy ötös fogat üldözött a leintésig. Egyetlen hibát sem véthetett, de sikerrel járt.
Alexander Albon (THA) Williams Racing.
Belgian Grand Prix, Saturday 27th August 2022. Spa-Francorchamps, Belgium.

Sokat fogja még emlegetni Alexander Albon a 2022-es Forma-1-es Belga Nagydíjat, amelyen több szempontból is nagy sikereket ért el a Williams istállója. Albon már szombaton villant egyet, amikor önerőből a kilencedik rajthelyet szerezte meg, de a hétvégére vasárnap tette fel a koronát, amikor a verseny vége felé öt autót tartott maga mögött, miközben az abroncsait óvva a tizedik helyen autózott. Jutalma egy pont és sok elismerés lett.

„Nehéz volt ma odakint. A rajt után úgy voltam vele, hogy ’ez egy hosszú verseny lesz’. Már a rajtrácsra vezető körön éreztem, hogy ma nagyon magas lesz a gumikopás. Elképesztő, a pálya hőmérséklete miatt mennyit szenvedtek az abroncsok. A Pirelli nagyon magas minimumnyomást határozott meg, ami egyszerűen nem illet az autónk beállításaihoz. A kettes szektorban sokat spóroltam a gumikkal, de a vége felé erre már nem sok lehetőségem volt.”

 „Szerintem ez volt életem egyik legjobb Forma-1-es futama. Az utolsó etapom során azt éreztem, hogy egyetlen hibát sem véthetek, különben azonnal megelőznek. A végsebesség némileg a segítségemre volt, de örülök, hogy megláttam a kockás zászlót” – magyarázta.

Az utolsó körökben Albon autóját szorosan követte a Lance Stroll, Lando Norris, Yuki Tsunoda, Guanyu Zhou és Daniel Ricciardo alkotta sor. Albon annak örült, hogy nem egyetlen autó üldözte.

„Minél több autót láttam, annál jobban éreztem magam, mert a vonat kialakulásával rájuk is nagyobb nyomás nehezedett. Egyetlen üldöző megengedheti magának, hogy visszaessen, hiszen felzárkózhat és megpróbálhat valami mást. De amikor vonatban autózunk, akkor tartani kell a tempót, és nincs lehetőség a gumik vagy a fékek hűtésére.”

Albon idén két másik helyszínen, Ausztráliában és Miamiban szerzett eddig pontokat, de a belgiumi alkalmat különlegesnek tartja.

„Persze Melbourne-ben és Miamiban is jó versenyt teljesítettünk, de ma mindenki egyforma stratégián volt, a gumikopás miatt pedig nem volt nagy mozgásterünk. Az eredmény miatt magabiztosan megyünk Monzába és a többi gyors pályára, ahol szintén jó munkát végezhetünk” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!