Albon jobban izgult a virtuális versenyen, mint egy igazi futamon

Alexander Albon, Red Bull
Fotó: Codemasters
Rendkívüli módon feltöltötte adrenalinnal vasárnap a Red Bull ifjú versenyzőjét, Alexander Albont a virtuális versenyzés – a thai pilóta első győzelmét aratta a Forma-1 online sorozatában.

A mezőny ezúttal az interlagosi pályán csapott össze, összesen 6 F1-es versenyző képviselte magát a virtuális térben, Albon pedig parázs küzdelmet vívott a győzelemért Charles Leclerc-rel.

A Red Bull versenyzője végül megnyerte a Virtuális Nagydíjat, a leintés után azonban elárulta, rendkívüli módon izgult a futam során.

„Remegtem utána, annyi adrenalin volt a testemben” – mondta a fiatal versenyző a futam után.

„Sokkal ijesztőbbnek éreztem vezetni a szimulátorban, mint az igazit! A nyomás hihetetlen volt.”

„A tempót tekintve Charles nagyon gyors volt, de eléggé meglepett, mert azt gondoltam, a legtöbben lágy-közepes gumitaktikával megyünk majd. Charles viszont úgy döntött, hamarabb kiáll nálunk, és nekem határozottan jobb stratégiám volt.”

„De folyamatosan előzgetett, én pedig egyre feszültebb lettem attól, hogy George is közelít.”

Leclerc végül többszöri pályaelhagyás miatt büntetést is kapott, így a második helyen George Russell futott be, míg a monacóit a harmadik helyen intették le.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS