Albon: Két lábbal a földön járok - F1VILÁG.HU

Albon: Két lábbal a földön járok

HIRDETÉS
Alex Albon izgatottan várja, hogy a hétvégi Belga Nagydíjon bemutatkozhasson a Red Bull színeiben.
LE CASTELLET, FRANCE - JUNE 20: Alexander Albon of Thailand and Scuderia Toro Rosso talks to the media in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 20, 2019 in Le Castellet, France. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZQ1RD2CH1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A Belga Nagydíjon Albon veszi át Pierre Gasly helyét a Red Bullnál, miután a csapat úgy döntött, a francia pilóta gyenge idei teljesítménye után visszaküldi őt a Toro Rossóhoz. 

Albon így újoncként kap lehetőséget Max Verstappen mellett, hogy a Belga Nagydíjon bizonyítson. A 23 éves pilóta izgatottan várja, hogy bemutatkozhasson a Red Bull színeiben, és nagyon kíváncsi, hogy milyen lesz versenyezni egy „nyerő” autóval. 

„Nem sok versenyző kapja meg az esélyt karrierje ilyen korai szakaszában, hogy egy nyerő autót vezethessen. Szóval remek lehetőség, hogy a Red Bullt vezethetem” – mondta Albon a spái futam előtt. 

„Ez nagy lépés, nagy változás, és a gyár sokkal közelebb lesz a házamhoz, ami elég kényelmes” – emelte ki Albon a további előnyöket. 

Albon eddig csupán 12 versenyt teljesített F1-es karrierje során a Toro Rossóval, legjobb eredménye pedig egy 6. hely volt – a thai pilóta tudja, hogy még nagyon sokat kell tanulnia a Forma-1-ben, azonban lelkesedése órási. 

„Tudjuk, hogy mire képes az autó, és láttuk, hogy Max mit csinált az idei évben. Látni szeretném, hogy milyen a Red Bull ahhoz képest, amihez én hozzászoktam. Tisztiában vagyok vele, hogy ez lesz az első hétvégém ezzel az autóval, még tanulok és fejlődöm versenyzőként – ennél még sokkal több fog jönni.”

„Tudom, hogy a legnagyobb különbség a „zaj” és a figyelem lesz, ami következik, de két lábbal a földön járok. A munkámra koncentrálok, sokat fogom hallgatni a többieket és figyelek majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!