Friss hírek

Albon kis híján ütközött Hamiltonnal Szocsiban

Nem volt sima napja pénteken, Szocsiban a Red Bull ifjú versenyzőjének, Alexander Albonnak. A thai versenyző autója a délutáni gyakorláson megsérült, ráadásul kis híján összeütközött a világbajnok Lewis Hamiltonnal.

Albon a nyitóedzésen a 6. leggyorsabb volt, a délutáni gyakorlást azonban csak a 10. helyen zárta. A fiatal pilóta a második szabadedzésen mindössze 18 kört tudott megtenni, autójának padlólemeze ugyanis egy vezetői hiba után megsérült.

A Red Bull versenyzője ennek ellenére bizakodóan várja a folytatást, hiszen látja, hogy csapattársa, Max Verstappen alatt mennyire versenyképes az autó.

„Az első edzés jól ment délelőtt, de a délutáni gyakorláson megsérült a padlólemez, miután szélesen fordultam a 4-es kanyarban. Emiatt veszítettünk némi pályaidőt, ami sajnálatos” – fogalmazott a thai versenyző.

„Emiatt megcsúsztak kicsit a dolgok, és amikor visszatértem a pályára, véget nem érő dugóba keveredtem, mivel mindenki hosszú etapokat teljesített – úgyhogy nemigen voltak tiszta köreim.” 

A Hamiltonnal történt incidenssel kapcsolatban Albon azt mondta, nem tudta, hogy mindkét Mercedes érkezik mögötte.

„Próbáltam kimaradni a bajból, amennyire csak tudtam. Hallottam a rádión, hogy Bottas ott van közvetlenül mögöttem, de azt nem tudtam, hogy Lewis is érkezik mögötte. Az én hibám volt, hogy útban voltam neki.”

„Előfordulnak ilyen napok, de azért azt nem mondanám, hogy haszontalan edzés volt, hiszen kétségkívül volt mit megtanulni odakint. Biztató azt látni, hogy Max hol végzett, és hogy az autó ismét versenyképes. Szerintem alapvetően gyors, a tempónk rendben van. Nekem még dolgoznom kell, tisztább edzésre lesz szükségem szombaton. Még ismerkedem az autóval, ez időbe telik, de Szingapúrhoz képest szerintem jónak tűnik a helyzet.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!