Albon kiváltságosnak érzi magát a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Albon kiváltságosnak érzi magát a Forma-1-ben

HIRDETÉS
Kiváltságosnak érzi magát Alex Albon amiatt, hogy hosszú távú szerződése van a Forma-1-ben a Williams csapatával. A fiatal versenyző királykategóriás pályafutása korai szakaszában nem volt ilyen kedvező helyzetben.
Alex Albon, Williams

Albon tavaly a Williams színeiben tért vissza az F1-es mezőnybe, miután a Red Bull megvált tőle a 2020-as idényt követően, és Sergio Perezt ültette a helyére. A brit-thai pilóta remek teljesítményével hamar meggyőzte a grove-i istállót arról, hogy érdemes tervezni vele, hiszen Ausztráliában, Miamiban és Belgiumban is pontokat szerzett, ezzel pedig kiérdemelte, hogy több évvel meghosszabbítsák szerződését.

Albon azt mondja, nyugalommal töltötte el a 2022-es szezon végén az, hogy nem kellett a jövője miatt aggódnia – korábban ugyanis nem volt ilyen kényelmes helyzetben.

„Az elmúlt két évet tekintve az egyik év nagyon stresszes volt, a másikban pedig meglehetősen ideges voltam, és egy olyan idény várt rám 2022-ben, mely során nem tudtam, mire számítsak” – mondta a Williams pilótája a Motorsport.com című internetes portálnak.

„Aláírtam egy szerződést hosszú távra, ami talán az egyik legjobb érzés. Kiváltság ez a Forma-1-ben, hogy őszinte legyek. Nagyon jól érzem magam, büszke vagyok – büszke vagyok arra, ahogy a dolgok alakultak. A Forma-1 eddig eléggé hullámzóan alakult számomra, és jó azt érezni, hogy most építkezni tudok. Izgatottan dolgozom a csapattal az új idény előtt, az autó fejlesztésére fókuszálok, a szokványos dolgokra – nem pedig amiatt aggódom, hogy lesz-e ülésem.”

Albon elismerte, az F1-es visszatérés miatt kissé ideges volt – ez az idegesség pedig csak akkor múlt el, amikor már az autóban ült.

„Nehéz, hiszen ott van az izgalom, és egyben egyfajta stressz is, hogy ’rendben fog menni a dolog? Egy évig távol voltunk…’. Az ember kicsit berozsdásodik. Ez nem egy átlagos sport, ahol gyakorolni tudsz a kertben – itt folyamatosan vezetni kellene. Ugyanakkor viszont ez egyfajta második esély, tudod, hogy teljesítened kell. Nem sokan kapnak második esélyt, én pedig szerencsés vagyok, hogy kaptam. A felkészülés pedig remek volt, sok időt töltöttem a gyárban a csapattal.”

„De amint az ember elkezd vezetni, természetesen akkor érzi magát a legkényelmesebben. Hiszen erre született. Amint beülsz az autóba, minden rendben van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!