Albon: Küzdelmes és frusztráló verseny volt - F1VILÁG.HU

Albon: Küzdelmes és frusztráló verseny volt

HIRDETÉS
Kiábrándítóan alakult a Forma-1-es Orosz Nagydíj hétvégéje Alex Albon számára. A thai versenyző autójában váltót cseréltek az időmérő után, így nagyon hátulról volt kénytelen rajtolni, a versenyt pedig a 10. helyen fejezte be.
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 27: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 27, 2020 in Sochi, Russia. (Photo by Maxim Shemetov - Pool/Getty Images)

Miközben a Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen a második helyen ért célba, és 18 pontot gyűjtött a csapatnak, a hátulról startoló Albon csupán az 1 pontot érő tizedik helyre tudta felküzdeni magát.

A fiatal pilóta azt mondja, küzdelmes és egyben frusztráló versenye volt Szocsiban.

„Nagyon meg kellett ma dolgoznunk egyetlen pontért, és nem volt könnyű verseny” – mondta a thai versenyző.

„Küszködtünk az elején az előzéssel, illetve azzal, hogy a kemény gumikon átrágjuk magunkat a mezőnyön, szóval rengeteg időt veszítettünk.”

„Amikor a közepes keverékű gumikra váltottunk, egy kicsit jobb lett a helyzet, és minden tőlem telhetőt megtettem, de nagyon nehéz volt ma a pályán, frusztráló verseny volt.”

„Folyamatosan forgalomban autóztam, nem tudtam tiszta pályán körözni, hogy igazán jó köröket fussak.”

„A váltócsere miatti büntetés után ma minden a kármentésről szólt, most pedig már a németországi versenyre fókuszálok, hogy két hét múlva tisztább hétvégém lehessen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!