Friss hírek

Albon: Lesz néhány kerékcsere vasárnap!

Bár csapattársánál, Max Verstappennél 7 tizedmásodperccel volt lassabb pénteken, Alexander Albon azt mondja, összességében elégedettek lehetnek a Toszkán Nagydíj nyitónapjával. A thai versenyző szerint lesznek bőven kerékcserék vasárnap.

A két Red Bull a Mercedesek mögött a 3. és 4. helyeken zárt, Albon pedig a második szabadedzés után a mugellói pályáról áradozott, ahogy a mezőny nagy része.

A fiatal pilóta szerint Lando Norris balesete is mutatja, hogy a hibának nincs helye ezen az aszfaltcsíkon.

„Jó napunk volt, és nagyon élvezetes ezen a pályán vezetni” – kezdte a pénteki nap értékelését a Red Bull thai versenyzője. „Szupergyors, és nincs sok hely a hibázásra, ahogy azt láttuk Lando esetében is, ami csak hozzátesz az izgalmakhoz. Nagy energiájú pálya, az 1-es és a 15-ös kanyar között pedig az autó teljesen más. Fizikailag megterhelő, és ezt érezni is, főleg a 8-as és 9-es kanyarokban.”

Albon azt mondja, a pénteken látottakkal elégedettek lehetnek, ám persze megpróbálnak tovább javulni.

„Ami a teljesítményt illeti, szerintem meglehetősen elégedettek lehetünk, de természetesen vannak még területek, ahol egy kicsit jobb egyensúlyt tudunk találni az autónak. De Monza után, ahol küszködtünk, a mai nap rendben volt.”

„Úgy tűnik, a gumik bírják a hőséget, és a lágyak jól teljesítenek, de szerintem vasárnap látni fogunk néhány kerékcserét a mezőnyben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!