Friss hírek

Albon: Lesz néhány kerékcsere vasárnap!

SCARPERIA, ITALY - SEPTEMBER 11: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Tuscany at Mugello Circuit on September 11, 2020 in Scarperia, Italy. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // SI202009110234 // Usage for editorial use only //
Bár csapattársánál, Max Verstappennél 7 tizedmásodperccel volt lassabb pénteken, Alexander Albon azt mondja, összességében elégedettek lehetnek a Toszkán Nagydíj nyitónapjával. A thai versenyző szerint lesznek bőven kerékcserék vasárnap.

A két Red Bull a Mercedesek mögött a 3. és 4. helyeken zárt, Albon pedig a második szabadedzés után a mugellói pályáról áradozott, ahogy a mezőny nagy része.

A fiatal pilóta szerint Lando Norris balesete is mutatja, hogy a hibának nincs helye ezen az aszfaltcsíkon.

„Jó napunk volt, és nagyon élvezetes ezen a pályán vezetni” – kezdte a pénteki nap értékelését a Red Bull thai versenyzője. „Szupergyors, és nincs sok hely a hibázásra, ahogy azt láttuk Lando esetében is, ami csak hozzátesz az izgalmakhoz. Nagy energiájú pálya, az 1-es és a 15-ös kanyar között pedig az autó teljesen más. Fizikailag megterhelő, és ezt érezni is, főleg a 8-as és 9-es kanyarokban.”

Albon azt mondja, a pénteken látottakkal elégedettek lehetnek, ám persze megpróbálnak tovább javulni.

„Ami a teljesítményt illeti, szerintem meglehetősen elégedettek lehetünk, de természetesen vannak még területek, ahol egy kicsit jobb egyensúlyt tudunk találni az autónak. De Monza után, ahol küszködtünk, a mai nap rendben volt.”

„Úgy tűnik, a gumik bírják a hőséget, és a lágyak jól teljesítenek, de szerintem vasárnap látni fogunk néhány kerékcserét a mezőnyben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!