Albon: Meg kell néznünk, mi csúszott félre - F1VILÁG.HU

Albon: Meg kell néznünk, mi csúszott félre

HIRDETÉS
Nem a tervek szerint alakult Alexander Albon számára a Forma-1-es Spanyol Nagydíj – bár a fiatal pilóta pontot szerzett, a barcelonai verseny után szemmel láthatóan csalódottan nyilatkozott.
BARCELONA, SPAIN - AUGUST 15: Alexander Albon of Thailand and Red Bull Racing prepares to drive during qualifying for the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on August 15, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Pedig Albon magabiztosan várta a vasárnapi futamot, hiszen a 6. rajthelyet szerezte meg az időmérő edzésen. A brit pilóta a lágy keverékű abroncsokkal rajtolt, majd a 17. körben kemény keverékű gumikra váltott.

Emiatt viszont forgalomba került, és rengeteg időt veszített, így végül csak a 8. helyen tudott célba érni.

„Nehéz verseny volt” – fogalmazott a Red Bull versenyzője a leintést követően.

„Egy ponton muszáj volt kiállnunk kerékcserére, mert semmi gumim nem maradt már. Megtettem, amit csak tudtam. Meg kell néznünk, mi ment félre, és erősebben kell visszatérnünk.”

Arra a kérdésre, hogy van-e valami, ami szerinte kifejezetten félrecsúszott a vasárnapi versenyen, Albon kifejtette: „Nem igazán. Egyszerűen csak nehéz volt elég közel kerülni valakihez, hogy aztán előzés legyen belőle.”

Albon csapattársa, Max Verstappen a 2. helyen zárt a katalán fővárosban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!