Albon megérti, Ricciardo miért akart kihagyni egy évet - F1VILÁG.HU

Albon megérti, Ricciardo miért akart kihagyni egy évet

HIRDETÉS
A Williams versenyzője, Alex Albon azt mondja, ő megérti, Daniel Ricciardo miért akart egy évet távol tölteni a Forma-1-től ahelyett, hogy egy sereghajtó istállónál versenyezzen.
Alex Albon, Williams

A rutinos ausztráltól a tavalyi szezont követően vált meg a McLaren, miután az istálló vezetése elégedetlen volt a teljesítményével. Ricciardo két szezont töltött el a brit csapatnál, 2023-ban pedig nem lesz tagja az F1-es mezőnynek – ehelyett a Red Bull tartalékversenyzője lesz. Célja természetesen az, hogy 2024-ben visszatérjen, és reméli, erre lesz is lehetősége.

Ricciardónak egyébként lett volna lehetősége arra, hogy a mezőnyben maradjon, a hírek szerint ugyanis a Haas csapata lehetőséget adott volna számára – ő azonban inkább az egyéves kihagyás mellett döntött. Alex Albon korábban járt hasonló cipőben, ő 2021-ben szintén a „partvonalról” figyelte az eseményeket, mielőtt a Williamshez csatlakozott volna.

„Én azért egy kicsit más helyzetben voltam” – fogalmazott a brit-thai versenyző a Motorsport.com című lapnak. „Én már egy héttel azután, hogy távoztam, vagy kitettek, éreztem az éhséget.”

„De tudom, mire gondol. Ha az embernek rossz évei vannak az F1-ben – és én is említhetem a saját 2020-as tapasztalatomat –, az rendkívül fel tudja őrölni: a paddockban lévő zajok, és természetesen a saját teljesítménye. Mi azért születtük, hogy versenyképesek legyünk, és ki vagyunk éhezve rá. Ezért élünk. Minden a teljesítményről szól. Arról, hogy jó munkát végezzünk.”

„Szóval igen, nagyon nehéz tud lenni, és szerintem nekem is beletelt pár hétbe, mire megemésztettem érzelmileg azt, hogy nem maradt ülés számomra. De mivel fiatal voltam, szerintem egyszer sem éreztem azt, hogy vége az egésznek. És tudtam, hogy lesz esélyem a visszatérésre.”

„Szerintem Mick [Schumacher] is ezt érezheti most, úgy van vele, hogy ’oké, úgy érzem, sokat kell még bizonyítanom, és vissza fogok térni’.”

Albon azt elismerte, visszatérésekor időbe telt, mire megszokta az új környezetet a Williamsnél, no és persze azt, hogy miképp kell együtt dolgozni új kollégáival.

„Meg kell bizonyosodni arról, hogy mindenkiből a legtöbbet hozod ki, és mindenki jó irányba halad az autóval kapcsolatban. Rá kell érezni a dologra, hiszen bizonyos aspektusokban persze törtetni szeretnél. Én határozottan azt gondolom, hogy az emberek egyszerűen másképp viselkednek. Kulturálisan, mentálisan – és vannak módok arra, hogy teljesítményt sajtoljunk ki a különböző egyénekből. És ezt addig nem lehet megtenni, amíg meg nem ismered személyesen az embereket. Ez pedig időbe telik, le kell ülni velük vacsorák alkalmával, beszélgetni kell velük a gyárban.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!