Friss hírek

Albon megküzdött a forgalommal a monzai nyitónapon

MONZA, ITALY - SEPTEMBER 04: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during practice for the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 04, 2020 in Monza, Italy. (Photo by Mark Thompson/Getty Images,)
Remekül kezdett az első monzai szabadedzésen, a másodikon viszont meglehetősen hátul zárt a Red Bull ifjú titánja, Alex Albon. A thai versenyző az edzésnap végén elárulta, mi volt ennek az oka.

Albon a nyitótréninget a 3. helyen zárta a két Mercedes mögött, a második gyakorláson viszont csak a 14. pozícióban végzett ráadásul délelőtt köridején sem tudott javítani.

Pontosabban tudott, ám a pálya kiszélesítése miatt törölték ezen körét, ezért végzett ennyire hátul. Albon elárulta, a forgalom okozott némi fejtörést számukra, erre pedig érdemes lesz odafigyelni a szombati időmérőn is.

„A délelőtti edzésen jól éreztem magam, és a délután sem volt rossz, csak pár dolgon kell állítanunk az autón a lassú és a tempós kanyarokhoz” – mondta a fiatal versenyző.

„Nagyon szoros a küzdelem, ahogy vártuk, és szerintem 1 tizedmásodperc 3-4 pozíciót is jelenthet. Tudjuk, hogy van némi tennivalónk, hogy finomhangoljuk az autó egyensúlyát, hogy eljussunk oda, ahol lenni szeretnénk, de szerintem van potenciál ahhoz, hogy javítsunk itt a csomagunkon.”

„A második edzésen futott legjobb körömet törölték a pálya 11-es kanyarban történt kiszélesítése miatt, ami sokszor előfordult ma velünk. Amit láttunk, hogy néhányan feltartanak minket az utolsó kanyarban, mivel kezdik megkezdeni saját köreiket, ezért bekerülünk a turbulens levegőbe, és nehéz szűken venni a kanyart.”

„Nyilván mindenki próbál távolságot tartani a mért köre előtt, de az időmérőn egy kicsit könnyebb lehet, hiszen mindenki ugyanakkor fogja nyomni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek