Friss hírek

Albon: Néha el kell mondanom magamnak, hogy újonc vagyok

SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 14: Alexander Albon of Thailand and Red Bull Racing talks to the media in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 14, 2019 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-226DRAH252111 // Usage for editorial use only //
Alex Albon, a Red Bull versenyzője számára még mindig hihetetlennek tűnik, hogy első Forma-1-es évében rögtön az egyik élcsapatnál versenyezhet.

Albon karrierje fordulatosan alakult az idei évben: azok után, hogy már a Formula-E-s karrierjét tervezte tavaly, a Toro Rossótól kapta a hívást, hogy lehetőséget adnak számára az idei évben a Forma-1-ben. 

Néhány hónappal később pedig a Red Bull úgy döntött, Pierre Gasly és Albon helyet cserélnek, így került a thai pilóta újonc évében az anyacsapathoz – ami még mindig hihetetlen számára. 

Karrierútját és idei teljesítményét az FIA is értékelte, Albon ugyanis megkapta „az év újonca” díjat az év végi díjátadó gálán.

Néha el kell mondanom magamnak, hogy én még mindig újonc vagyok, mert az, hogy a Red Bullban ülök, az a várakozásokon felüli” – mondta Albon. „Elégedett vagyok az idei évemmel. Észreveszem a jó pillanatokat is, de az emberi természetünk és saját magam miatt is, kemény vagyok magammal és folyamatosan fejlődni akarok.”

„Nem akarok kifogásokat keresni amiatt, hogy újonc vagyok. Csak gyors akarok lenni az adott hétvégén. Ez a felfogás hozzám tartozik – fejlődni akarok versenyzőként. Tudom, hogy van még hova. Tudom, hogy még mindig tanulok, és ahhoz képest, hogy ez volt az első évem, örülök, hogy így alakult.”

Albon számára nem telt el hibamentesen a második félév, több alkalommal is összetörte a Red Bullt, azonban ez többnyire szabadedzéseken történt, amikor nem volt tétje a dolognak – a thai pilóta elismerte, hogy ezen a területen is fejlődnie kell. 

„Ez egy csapatsport, de abból a szempontból egyéni, hogy magamnak teszem fel a kérdést, hogy hova tudok fejlődni, és mi az, amit jobban is csinálhatok. Ez a fő dolog számomra, és a szabadedzéseken kell egy kicsit lazábbnak lennem, hogy ne vigyem túlzásba a dolgokat.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!