Albon: Nem elég kiszámítható az autónk - F1VILÁG.HU

Albon: Nem elég kiszámítható az autónk

HIRDETÉS
Csapattársához, Max Verstappenhez hasonlóan csalódottan nyilatkozott a 35. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki szabadedzései után Alexander Albon.
Alexander Albon, Red Bull Racing RB16

A thai versenyző az első, száraz pályán megtartott tréninget a 13. pozícióban zárta, a délutáni, esőáztatta edzésen viszont nem futott mért kört.

Albon azt mondja, leginkább azért csalódott, mert nem sikerült eleget tanulniuk a Red Bull idei autójáról a Hungaroringen.

„Ártott nekünk az időjárás, mivel próbáltuk megérteni az autót egy új pályán azt követően, hogy két hetet a Red Bull Ringen töltöttünk” – fogalmazott a fiatal tehetség.

„Az első gyakorlás nem volt ideális, és miután délután leszakadt az ég, nem tudtunk semmit pontosan kipróbálni a második edzésen. Meg kell vizsgálnunk a délelőtti adatokat, hogy lássuk, mit tehetnénk holnapra.”

Albon azt mondja, bizonyos területeken sikerült fejlődést elérniük, ám a Red Bull RB16-osa még nem az igazi.

„Szerintem az autó esetében a kiszámíthatóság hiányzik, nem is egy adott kanyarban vagy szektorban, hanem egy kicsit mindenhol.”

„Kétségkívül vannak területek, melyeken fejlődtünk, akárcsak a szezon második versenyén az elsőhöz képest. Egyszerűen csak nem úgy következtek a dolgok itt, ahogy vártuk.”

„Változékony időjárást jósolnak hétvégére, én viszont inkább száraz pályát szeretnénk, hogy tanulhassunk és fejlődhessünk.”

A Red Bull másik versenyzője, Max Verstappen is elégedetlenségének adott hangot a mogyoródi nyitónap után.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!