Portugál Nagydíj
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 31: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during practice for the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 31, 2020 in Northampton, England. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Fotó: Red Bull Racing

Albon nem fél attól, hogy lecseréli a Red Bull

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Albon nem fél attól, hogy lecseréli a Red Bull

Noha a Brit Nagydíj szombati időmérő edzésen is jelentősen elmaradt csapattársától, Max Verstappentől, Alexander Albon nem érzi úgy, hogy extra nyomás nehezedre rá. A fiatal pilóta nem tart attól, hogy veszélybe kerül ülése.

Albon számára nem indult jól a silverstone-i hétvége, hiszen a második szabadedzésen összetörte autóját. Az RB16-ost ugyan a szombati tréningre újjáépítették, ám ismét darabjaira kellett szedni, ami miatt újra értékes pályaidőt veszített.

A szombati időmérőn végül Albon a 12. rajtpozíciót szerezte meg, miközben csapattársa, Verstappen a 3. helyről rajtolhat.

„Nem segített, hogy pályaidőt veszítettem szombaton is” – mondta a Red Bull versenyzője újságíróknak, köztük az F1VILÁG.HU munkatársainak nyilatkozva az időmérő után.

„Hasznos lett volna, ha tudunk körözni az időmérő előtt. A péntek egészen jól ment – nyilván a balesetig. Viszont a tempó erős volt, szóval ez mindenképpen pozitívum volt a mai nap előtt.”

„Egyszerűen küszködtem az egyensúly folyamatos változásával.”

Albon azt mondja, bizakodóan várja a versenyt, a futamokon ugyanis általában jobban teljesít autója, ráadásul a gumiválasztás tekintetében is taktikázhatnak.

„A vasárnapok általában egészen jól alakulnak számomra, az előző versenyeken sikerült sok pozíciót nyerni. A vasárnapi verseny első etapjára szabadon választhatunk gumikat is, ez pedig hasznos lehet.”

„Hosszú etapot viszont nem teljesítettünk a pénteki baleset miatt, szóval emiatt kicsit trükkös a helyzet.”

A Red Bull számos újítást pályára vitt ezen a hétvégén, Albon pedig azt mondja, érezhetően jó irányba haladnak.

„Az autó szerintem egyre jobb, de ilyen körülmények között, ekkora szélben sokkal trükkösebb vezetni. Viszont ez a probléma mindenkit érint. Ma pedig különösen szeles volt. Pénteken egyértelműen látszott a javulás.”

Albon a szezon első versenyhétvégéin rendre elmaradt Verstappentől – noha igaz, az évadnyitó Osztrák Nagydíjon a győzelemre is esélye volt, a Lewis Hamiltonnal való ütközés azonban megfosztotta ettől a lehetőségtől.

A legutóbbi versenyhétvégéken viszont nehezen boldogult a Red Bull autójával, így adja magát a kérdés, vajon érzi-e a vállán a nyomást, tart-e attól, hogy a csapat esetleg megválik tőle – főleg annak fényében, hogy Sebastian Vettel épp ülést keres 2021-re.

„Először is nem úgy tekintek erre az időszakra, mint küszködésre. Az első hétvégén nagyon erős versenyt futottam, a második futamon a 4., a harmadikon az 5. helyen értem célba” – mondta a fiatal tehetség.

„Szóval nem gondolom azt, hogy küszködnék. Ami miatt elégedetlen vagyok, az az, hogy nem a mi szájízünk szerint alakultak az első versenyek. Szóval ebből a szempontból nem aggódom, nem félek attól, hogy rosszra fordul a helyzet.”

„Próbálok összeszokni az autóval, és próbálom kihozni belőle a legtöbbet.”

Albon hozzátette, van haszna annak, hogy a mezőny egyik leggyorsabbjának tartott Verstappen a csapattársa.

„Max nyilvánvalóan nagyon-nagyon gyors, egy nagyon erős csapattárs. És a lehető legjobb, hogy ránézhetek az ő adataira, hiszen pontosan láthatom, hogy éri el a köridőt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!