Friss hírek

Albon nem fél attól, hogy lecseréli a Red Bull

Noha a Brit Nagydíj szombati időmérő edzésen is jelentősen elmaradt csapattársától, Max Verstappentől, Alexander Albon nem érzi úgy, hogy extra nyomás nehezedre rá. A fiatal pilóta nem tart attól, hogy veszélybe kerül ülése.

Albon számára nem indult jól a silverstone-i hétvége, hiszen a második szabadedzésen összetörte autóját. Az RB16-ost ugyan a szombati tréningre újjáépítették, ám ismét darabjaira kellett szedni, ami miatt újra értékes pályaidőt veszített.

A szombati időmérőn végül Albon a 12. rajtpozíciót szerezte meg, miközben csapattársa, Verstappen a 3. helyről rajtolhat.

„Nem segített, hogy pályaidőt veszítettem szombaton is” – mondta a Red Bull versenyzője újságíróknak, köztük az F1VILÁG.HU munkatársainak nyilatkozva az időmérő után.

„Hasznos lett volna, ha tudunk körözni az időmérő előtt. A péntek egészen jól ment – nyilván a balesetig. Viszont a tempó erős volt, szóval ez mindenképpen pozitívum volt a mai nap előtt.”

„Egyszerűen küszködtem az egyensúly folyamatos változásával.”

Albon azt mondja, bizakodóan várja a versenyt, a futamokon ugyanis általában jobban teljesít autója, ráadásul a gumiválasztás tekintetében is taktikázhatnak.

„A vasárnapok általában egészen jól alakulnak számomra, az előző versenyeken sikerült sok pozíciót nyerni. A vasárnapi verseny első etapjára szabadon választhatunk gumikat is, ez pedig hasznos lehet.”

„Hosszú etapot viszont nem teljesítettünk a pénteki baleset miatt, szóval emiatt kicsit trükkös a helyzet.”

A Red Bull számos újítást pályára vitt ezen a hétvégén, Albon pedig azt mondja, érezhetően jó irányba haladnak.

„Az autó szerintem egyre jobb, de ilyen körülmények között, ekkora szélben sokkal trükkösebb vezetni. Viszont ez a probléma mindenkit érint. Ma pedig különösen szeles volt. Pénteken egyértelműen látszott a javulás.”

Albon a szezon első versenyhétvégéin rendre elmaradt Verstappentől – noha igaz, az évadnyitó Osztrák Nagydíjon a győzelemre is esélye volt, a Lewis Hamiltonnal való ütközés azonban megfosztotta ettől a lehetőségtől.

A legutóbbi versenyhétvégéken viszont nehezen boldogult a Red Bull autójával, így adja magát a kérdés, vajon érzi-e a vállán a nyomást, tart-e attól, hogy a csapat esetleg megválik tőle – főleg annak fényében, hogy Sebastian Vettel épp ülést keres 2021-re.

„Először is nem úgy tekintek erre az időszakra, mint küszködésre. Az első hétvégén nagyon erős versenyt futottam, a második futamon a 4., a harmadikon az 5. helyen értem célba” – mondta a fiatal tehetség.

„Szóval nem gondolom azt, hogy küszködnék. Ami miatt elégedetlen vagyok, az az, hogy nem a mi szájízünk szerint alakultak az első versenyek. Szóval ebből a szempontból nem aggódom, nem félek attól, hogy rosszra fordul a helyzet.”

„Próbálok összeszokni az autóval, és próbálom kihozni belőle a legtöbbet.”

Albon hozzátette, van haszna annak, hogy a mezőny egyik leggyorsabbjának tartott Verstappen a csapattársa.

„Max nyilvánvalóan nagyon-nagyon gyors, egy nagyon erős csapattárs. És a lehető legjobb, hogy ránézhetek az ő adataira, hiszen pontosan láthatom, hogy éri el a köridőt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!