Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Albon: Nem tudjuk még, hogy állunk a többiekhez képest

Csak a 10. legjobb idővel zárta a Forma-1-es Portugál Nagydíj pénteki edzésnapját Alexander Albon, a thai versenyző szerint azonban ma még nem lehetett tiszta képet kapni az erőviszonyokról.

Albon az első gyakorláson az 5. legjobb idővel zárt, alig 2 tizeddel lemaradva csapattársától, Max Verstappentől.

A második szabadedzésen viszont már több mint 1 másodperc volt a lemaradása a hollandhoz képest, ennek ellenére nem aggódik, szerinte ugyanis sokat javul még a pálya szombatra.

„Élvezetes a pálya, de egy kicsit olyan volt, mint egy korcsolyapálya, hiányzott a tapadás és a szél is egyre erősebb lett” – mondta Albon.

„Ahogy csökkent a pályahőmérséklet, és erősödött a szél, az aszfalt nem igazán gumizódott fel a nap során. Szóval igazából jobbnak tűnt a helyzet az első edzésen, mint a másodikon.”

„Ez egy új kihívás, ami érdekessé teszi a hétvégét, és biztos vagyok benne, hogy az utolsó szabadedzéssel a pálya jobb lesz majd az időmérőre.”

Albon szerint az erőviszonyokkal kapcsolatban korai lenne még bármit is mondani.

„Nehéz megmondani a mai edzések után, hogy hogyan is állunk, és látható, hogy elég erratikusak voltak a köridőbeli különbségek, ami szerintem a változékony szél miatt volt így. Szóval holnap többet fogunk tudni arról, hogyan is alakulnak az erőviszonyok.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!