Bahreini Nagydíj
PORTIMAO, PORTUGAL - OCTOBER 23: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Portugal at Autodromo Internacional do Algarve on October 23, 2020 in Portimao, Portugal. (Photo by Jose Sena Goulao - Pool/Getty Images)

Albon: Nem tudjuk még, hogy állunk a többiekhez képest

Albon: Nem tudjuk még, hogy állunk a többiekhez képest

Csak a 10. legjobb idővel zárta a Forma-1-es Portugál Nagydíj pénteki edzésnapját Alexander Albon, a thai versenyző szerint azonban ma még nem lehetett tiszta képet kapni az erőviszonyokról.

Albon az első gyakorláson az 5. legjobb idővel zárt, alig 2 tizeddel lemaradva csapattársától, Max Verstappentől.

A második szabadedzésen viszont már több mint 1 másodperc volt a lemaradása a hollandhoz képest, ennek ellenére nem aggódik, szerinte ugyanis sokat javul még a pálya szombatra.

„Élvezetes a pálya, de egy kicsit olyan volt, mint egy korcsolyapálya, hiányzott a tapadás és a szél is egyre erősebb lett” – mondta Albon.

„Ahogy csökkent a pályahőmérséklet, és erősödött a szél, az aszfalt nem igazán gumizódott fel a nap során. Szóval igazából jobbnak tűnt a helyzet az első edzésen, mint a másodikon.”

„Ez egy új kihívás, ami érdekessé teszi a hétvégét, és biztos vagyok benne, hogy az utolsó szabadedzéssel a pálya jobb lesz majd az időmérőre.”

Albon szerint az erőviszonyokkal kapcsolatban korai lenne még bármit is mondani.

„Nehéz megmondani a mai edzések után, hogy hogyan is állunk, és látható, hogy elég erratikusak voltak a köridőbeli különbségek, ami szerintem a változékony szél miatt volt így. Szóval holnap többet fogunk tudni arról, hogyan is alakulnak az erőviszonyok.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!