Albon örül, hogy nemcsak ő, hanem a Williams új fejlesztési csomagja is jól van a hétvégi baleset után - F1VILÁG.HU

Albon örül, hogy nemcsak ő, hanem a Williams új fejlesztési csomagja is jól van a hétvégi baleset után

HIRDETÉS
Vasárnapi balesete után helikopterrel szállították kórházba, most viszont Alex Albon már izgatottan várja, hogy a hétvégi Osztrák Nagydíjon újra versenyautóba üljön.
Alexander Albon (THA) Williams Racing FW44.
British Grand Prix, Friday 1st July 2022. Silverstone, England.

A Williams pilótája szintén belekeveredett abba a rajtbalesetbe, ami a Brit Nagydíjon borzolta a kedélyeket: őt Sebastian Vettel lökte meg hátulról, majd előbb a pályát szegélyező betonfalnak, aztán több rivális versenyautójának is nekicsapódott. Albon szerencsére kisebb karcolásokkal megúszta a balesetet, most pedig örömmel jelenti: készen áll arra, hogy hétvégén, Spielbergben újra harcba szálljon.

„Örömmel mondhatom, hogy a Silverstone-ban történtek után rendben vagyok!” – mondta a brit-thai versenyző. „Elég nyugodt pár napon vagyok túl, arra használtam az időmet, hogy összeszedjem magam. Most a szimulátorban dolgozom, és várom már Ausztriát.”

„Silverstone nyilván nem a tervek szerint alakult. Minden nagyon gyorsan történt. Tényleg csak akkor láttam, hogyan is történt a baleset, amikor megnéztem a visszajátszásokat. De előfordul az ilyen.”

Albon beszélt arról is, jó esély van rá, hogy a Williams új fejlesztési csomagját, amit csak ő használhatott Angliában, meg tudják menteni, így az a Red Bull Ringen is bevethető lesz.

„A lényeg, hogy úgy tűnik, az aerodinamikai csomagunk menthető. A srácok most nyilván nagyon keményen dolgoznak azon, hogy megjavítsák és felkészítsék Ausztriára” – magyarázta Albon, aki megnyugtatott mindenkit: fizikailag jó állapotban van, kórházba pedig csak elővigyázatosságból szállították.

„Ami engem illet, minden visszatért a normális kerékvágásba. Csak egy kicsit lazábbra vettem a dolgokat Patrickkal, az edzőmmel, és igyekszünk megbizonyosodni arról, hogy péntekre ismét csúcsformában leszek. Nyilván elég drámaian hangzik, ha az ember kórházba kerül. De megnyugtatok mindenkit, csak elővigyázatosságból mentem be vizsgálatokra. Ez egy sztenderd procedúra. A legjobbak dolgoznak a Forma-1-ben, szóval elővigyázatosságból helikopterrel kórházba szállítottak.”

„Egy kicsit kényelmetlenül éreztem magam, és a balesetet nagyobbnak éreztem, mint amilyen volt. A testemen azt éreztem, hogy nagyobb baleset volt, mint vártam. Természetesen nem volt ideális, de csak pár karcolásom van, nincs semmi komoly, szóval jó vége lett. A kórházban sukoduztam Lilyvel, a barátnőmmel, és néztem a versenyt is a telefonomon!”

A hétvégi esélyekkel kapcsolatban a fiatal pilóta azt mondja, optimista, elméletileg ugyanis a spielbergi pálya fekszik a Williams autójának.

„Ez egy olyan pálya, ahol a Williams egészen jól teljesített korábban. George-nak [Russell] nagyon jó időmérője volt itt tavaly, és szerintem elméletben egy kicsit jobban fekszik majd az autónknak, mint néhány más pálya.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!