Albon reméli, elleshet pár dolgot Verstappentől - F1VILÁG.HU

Albon reméli, elleshet pár dolgot Verstappentől

HIRDETÉS
Vegyes érzésekkel nyilatkozott a Forma-1-es Stájer Nagydíj első szabadedzései után a Red Bull fiatal versenyzője, Alexander Albon – a thai versenyző mindazonáltal bízik abban, sikerül előrelépniük a folytatásban. Albon reméli, csapattársától is elleshet egy s mást.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 10: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during practice for the F1 Grand Prix of Styria at Red Bull Ring on July 10, 2020 in Spielberg, Austria. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-24KAPCZVD2111 // Usage for editorial use only //

Miközben Max Verstappen az élen zárta a spielbergi nyitónapot, Albon csak a 7. legjobb időt futotta pénteken, igaz, elmondása szerint sokat kísérleteztek a beállításokkal.

A Red Bull versenyzője azt mondja, reméli, sikerül sokat tanulniuk a mai edzésekből, a tanultakat pedig felhasználhatják a folytatásban.

„Elkezdtünk egy kicsit kreatívak lenni, kipróbáltunk a múlt hetiektől eltérő dolgokat. Néhány változtatás működött, és volt, ami nem – úgyhogy vegyes napunk volt” – mondta a thai versenyző, aki az első edzésen 6., a másodikon 7. lett.

„A szombati időjárás nyilván egy kicsit ismeretlen tényező, szóval majd meglátjuk, hogy alakul, és hogy vezetünk-e egyáltalán, mivel valahányszor esik itt, monszunszerű zuhé érkezett.”

„Ma este úgy kezeljük ezt a pénteket, mint az összes többit, megnézzük az adatokat, hogy lássuk, mit tanulhatunk szombatra.”

Albon egyébként a második gyakorlás végén a sóderágyat is meglátogatta, szerencsére azonban nem törte össze az autóját. A thai pilóta szerint biztató az, hogy csapattárs, Verstappen a leggyorsabb volt ma.

„A második edzés végén túl keményen nyomtam a kanyar kijáratán, de semmi komoly nem történt, csak elveszítettem az autó hátulját. Maxnak nyilván remek edzése volt, jól érzi magát az autóban, szóval remélhetőleg az ő részéről is tanulhatunk egy kicsit, és előreléphetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Albon reméli, elleshet pár dolgot Verstappentől
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)
Ekkor lesz a kínai sprintfutam és időmérő szombaton
Horner: Korai még Ricciardo jövőjéről dönteni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!