Friss hírek

Albon reméli, elleshet pár dolgot Verstappentől

Vegyes érzésekkel nyilatkozott a Forma-1-es Stájer Nagydíj első szabadedzései után a Red Bull fiatal versenyzője, Alexander Albon – a thai versenyző mindazonáltal bízik abban, sikerül előrelépniük a folytatásban. Albon reméli, csapattársától is elleshet egy s mást.

Miközben Max Verstappen az élen zárta a spielbergi nyitónapot, Albon csak a 7. legjobb időt futotta pénteken, igaz, elmondása szerint sokat kísérleteztek a beállításokkal.

A Red Bull versenyzője azt mondja, reméli, sikerül sokat tanulniuk a mai edzésekből, a tanultakat pedig felhasználhatják a folytatásban.

„Elkezdtünk egy kicsit kreatívak lenni, kipróbáltunk a múlt hetiektől eltérő dolgokat. Néhány változtatás működött, és volt, ami nem – úgyhogy vegyes napunk volt” – mondta a thai versenyző, aki az első edzésen 6., a másodikon 7. lett.

„A szombati időjárás nyilván egy kicsit ismeretlen tényező, szóval majd meglátjuk, hogy alakul, és hogy vezetünk-e egyáltalán, mivel valahányszor esik itt, monszunszerű zuhé érkezett.”

„Ma este úgy kezeljük ezt a pénteket, mint az összes többit, megnézzük az adatokat, hogy lássuk, mit tanulhatunk szombatra.”

Albon egyébként a második gyakorlás végén a sóderágyat is meglátogatta, szerencsére azonban nem törte össze az autóját. A thai pilóta szerint biztató az, hogy csapattárs, Verstappen a leggyorsabb volt ma.

„A második edzés végén túl keményen nyomtam a kanyar kijáratán, de semmi komoly nem történt, csak elveszítettem az autó hátulját. Maxnak nyilván remek edzése volt, jól érzi magát az autóban, szóval remélhetőleg az ő részéről is tanulhatunk egy kicsit, és előreléphetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!