Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Albon reméli, jó versenye lehet a 6. helyről

A 6. helyről rajtolhat a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon Alexander Albon, a Red Bull pilótája azonban még nem teljesen elégedett, elmondása szerint ugyanis van még hová fejlődnie.

A brit-thai pilóta ezúttal is jóval lassabb volt csapattársánál, Max Verstappennél: a holland 6 tizedet adott neki a szombati időmérőn, Albon viszont úgy érzi, jó versenye lehet vasárnap.

„Nem vagyok teljesen elégedett az időmérőmmel, mivel többet akartam, de jó versenyünk lehet a 6. helyről rajtolva is, és előre léptünk az elmúlt két versenyhétvégéhez képest” – fogalmazott a fiatal pilóta.

„Ezen a pályán nehéz előzni, szóval fontos volt, hogy előrébb végezzünk az időmérőn, de még van tennivaló, és találnom kell még némi tempót szombatonként.”

„Az autóm elég ideges volt az időmérőn, és valójában jobbnak tűnt használt gumikon az első Q3-as etapomon, mint a másodikon. Ezt meg kell vizsgálnunk, meg kell értenünk, miért volt így.”

Albon azt mondja, bízik abban, hogy az abroncsokkal ezúttal is boldogulnak majd.

„Remélhetőleg jó futamunk lehet vasárnap, és mivel nehéz előzni, jól kell taktikáznunk. Ezen a hétvégén sokat beszéltek a gumidegradációról is, szóval remélhetőleg vigyázni tudunk rájuk, és értékes pontokat szerezhetünk a csapatnak.”

Albon teljesítményével kapcsolatban egyébként Christian Horner csapatfőnök is elégedetten nyilatkozott.

„Alex a fejlődés jeleit mutatja, egyre jobban összecsiszolódik az autóval egy körön, és az, hogy a 6. helyről rajtol, számos lehetőséget kínál a holnapi futamra” – mondta a szakember. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!