A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Albon: Sokat kell majd menedzselni a gumikat a versenyen

A pénteki szabadedzések alapján rengeteget kell majd menedzselni a gumikat a Forma-1-es Spanyol Nagydíj vasárnapi futamán – ezt mondja a Red Bull ifjú versenyzője, Alex Albon, aki felemás napot zárt pénteken.

A thai versenyző saját bevallása szerint jó formában kezdett Barcelonában – az első edzést a 8. helyen fejezte be, a második tréningen azonban kipróbáltak néhány dolgot, amik nem a várakozásoknak megfelelően működtek.

Albon így a 13. legjobb idővel zárta a napot.

„Elég kényelmesen éreztem magam az autóban az első edzésen, és szerintem jó irányt is találtunk azon a tréningen” – mondta a thai pilóta, majd folytatta a nyitónap értékelését.

„A második edzésen aztán kipróbáltunk pár dolgot, ami nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. De erre valók a péntekek, hogy lássuk, mi működik, és mi nem.”

„Este meg fogjuk nézni az adatokat, hogy lássuk, hogyan tudnánk maximalizálni a teljesítményünket szombaton.”

A Red Bull versenyzője hozzátette, panaszra nincs oka a gumik kapcsán, de az biztos, hogy sokat kell majd foglalkozni velük a futamon.

„A gumik degradációja rendben volt ma a silverstone-i hétvégéhez képest, de trükkös odakint, mert az aszfalt 48 fok körüli, szóval sokat kell majd menedzselni a gumikat a futamon, ez biztos!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!