Albon szerint a Williamsé lesz a leglassabb autó Bahreinben - F1VILÁG.HU

Albon szerint a Williamsé lesz a leglassabb autó Bahreinben

HIRDETÉS
A Williams versenyzője, Alex Albon attól tart, továbbra is az ő csapata rendelkezik a leglassabb versenyautóval a Forma-1-es mezőnyben.
Alexander Albon (THA) Williams Racing.
Formula One Testing, Day Three, Saturday 25th February 2023. Sakhir, Bahrain.

A brit istálló tavaly az utolsó helyen zárta a konstruktőri bajnokságot a száguldó cirkuszban, így természetesen szeretnének előrébb jutni a mezőnyben. Albon a téli teszten látottak alapján azt mondja, fejlődtek a tavalyi évhez képest, ám véleménye szerint még így is az ő autójuk lesz a leglassabb a mezőnyben a hétvégi Bahreini Nagydíjon.

„Valószínűleg inkább vagyok pesszimista, mint optimista, szóval azt gondolom, legalábbis a tesztek alapján, hogy mi vagyunk a 10. leggyorsabb csapat” – mondta a brit-thai pilóta csütörtökön.

Albon szerint idén rendkívül szoros lesz a küzdelem a középmezőnyben, így a megbízhatóság nagy előny lehet majd csapata számára.

„Reálisan kell látnunk a helyzetünket: határozottan jobb autót építettünk, de a tempót tekintve mindez relatív, ha a többiekhez mérjük magunkat. Reménykednünk kell a pontszerzés lehetőségében – nem lesz egyszerű, és valaminek történnie kell, hogy összejöjjön. Ha a teszteket nézem, ott nagyon megbízhatóak voltunk, és az év első versenyén mindig szoktak technikai gubancok lenni. Remélhetőleg előnyt tudunk kovácsolni ebből.”

„De a nyers tempót tekintve sok csapat van, akik nagyot lépnek előre. Az AlphaTaurihoz és a McLarenhez képest szerintem még mindig egy kicsit le vagyunk maradva.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!