Albon szerint keményebb büntetéseket kellene osztani az F1-ben - F1VILÁG.HU

Albon szerint keményebb büntetéseket kellene osztani az F1-ben

Alex Albon szerint szigorúbb büntetést kellene kiosztani a Forma-1-ben balesetek okozásáért, szerinte ugyanis az 5 másodperces időbüntetéssel „semmit sem tanítanak a versenyzőknek”.

A Williams versenyzője a Szingapúri Nagydíjon volt legutóbb érintett balesetben, akkor a Red Bull rutinos pilótája, Sergio Perez ütközött össze vele, emiatt pedig Albon elesett a pontszerzés lehetőségétől.

A brit-thai pilóta a Japán Nagydíjon ismét közel került Perezhez, majd szemtanúja volt annak, ahogy a mexikói a hajtűben nekiment Kevin Magnussen versenyautójának. A Red Bull pilótája mindkét esetben 5 másodperces időbüntetést kapott, Szingapúrban azonban ez nem változtatott a végeredményen, Japánban pedig Perez előbb kiállt a versenyből, majd később folytatta azt néhány körig, és letöltötte a büntetését, hogy azt ne vigye át a soron következő, katari hétvégére.

Albon szerint amiatt, hogy gyakorlatilag semmi következménnyel nem járnak az ilyen incidensek, semmiféle elrettentő hatással nem bírnak a büntetések.

„A 11-es kanyarban ugyanazt a manővert próbálta meg velem szemben is” – mondta A Williams versenyzője Perez kapcsán. „Sikerült elkerülnöm. Aztán megcsinálta Kevinnel is. Mögötte voltam, szóval én láttam a legjobban.”

„És őszintén szólva az ilyen büntetés semmit sem tanít a versenyzőknek, mert nem elég szigorú. És ez már sorozatban a második futamon történt meg.”

A Forma-1-es versenyzők érdekvédelmi szervezetének (GPDA) igazgatójaként is tevékenykedő George Russell egyetért Albonnal abban, hogy érdemes lenne megvitatni a büntetés súlyosságának kérdését.

„Ha a tavalyi, austini esetet nézzük, amikor összeütköztem Carlosszal (Sainz), és kaptam egy 5 másodperces büntetést, az valójában egy áthajtásos büntetést ért” – mondta a brit pilóta. „Nehéz ügy ez, mert mindig azt mondjuk, hogy az incidens következményét nem kellene figyelembe vennünk, de néha azt is meg kell ítélni.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!