Friss hírek

Albon szerint nagy fejtörést okoz majd a csapatoknak az időmérő

Alexander Albon szerint is remek formában kezdte a Forma-1-es Török Nagydíjat a Red Bull csapata: a thai versenyző az 5. legjobb idővel zárta a nap, ám azt mondja, trükkösen alakulhat a folytatás a körülmények miatt.

Az újraaszfaltozott isztambuli versenypálya sok fejtörést okozott az F1-es mezőnynek pénteken, a Red Bull azonban látszólag jól alkalmazkodott, és Max Verstappen révén mindkét szabadedzésen a leggyorsabb volt.

A nyitótréningen Alex Albon a 2. lett, a délutáni szabadedzést pedig az 5. helyen zárta.

„Pozitív nap volt, és mindig élvezetes kipróbálni egy új pályát” – mondta Albon.

„Az első és második edzésen olyan volt, mintha jégen autóztunk volt. Egy kicsit furcsa, mert nem éppen szokványos érzés, amikor az ember úgy vezet, mintha egy driftautó lenne alatta. Az ember csak csúszkál össze-vissza, ami bizonyos szempontból szórakoztató, de egy F1-es autó azért annyira nem szereti!”

Albon azt mondja, nehéz bánni a gumikkal, és ez így lesz szombaton, az időmérőn is.

„Ahhoz, hogy „bekapcsoljuk” a gumikat, és működésre bírjuk őket, a komfortzónánkon kívül kell vezetnünk, szóval egy kicsit trükkös – de ez van.”

„Azt gondoltuk, hogy a lágyabb keverékű gumik egy kicsit megkönnyítik a helyzetet a tapadást tekintve, de nem segítettek annyit, mint vártuk, szóval nem tudom, mihez kezdenek majd a csapatok az időmérőn.”

„Úgy néz ki, mindenkinek fel kell majd tenni a lágyakat, és egy hosszú etapra fel kell majd tankolni az autókat, és csak körözni, körözni… Ma este még átnézünk mindent, és majd meglátjuk, hogy alakul a holnap, de összességében pozitív nap volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!