Friss hírek

Albon szerint nem érdemelte meg a büntetést

Alexander Albonnak, a Red Bull versenyzőjének mozgalmas hétvégéje volt a Brit Nagydíjon, éppen ezért örül, hogy jövő héten is Silverstone-ban versenyezhetnek: így a mostani tapasztalatokból építkezhetnek.

Albon számára már a verseny elején jöttek a problémák: összeütközött Kevin Magnussennel, ami miatt végül a versenybírák meg is büntették a thai pilótát, 5 másodperces időbüntetéssel sújtották – pedig a Red Bull pilótája nem gondolja úgy, hogy ő lett volna a vétkes. 

Emiatt Albonnak a felzárkózással kellett foglalkoznia, és végül a 12. helyről rajtolva a 8. pozícióban végzett. 

„A 8. hely nem az, amit szerettem volna, de az autó sérülése és a büntetésem után megpróbáltuk minimálisra csökkenteni a károkat” – nyilatkozta Albon. „Úgy gondolom, hogy a Kevinnel történt incidensben 50-50 százalékban voltunk okolhatóak. Ő hibázott, helyet hagyott, én pedig bementem.”

„Amikor észrevettem, hogy nem lát, és becsukta az ajtót, akkor megpróbáltam eljönni útból, de összeértünk. Nagy volt a sebességkülönbség a kanyarba menet, szóval nem lehetett elkerülni.

„Sok munkánk volt ezen a hétvégén, de a lehető legjobbat nyújtottuk, és a versenytempó jó volt, amivel visszaküzdöttem magam a mezőnyben. Örülök, hogy lesz itt még egy verseny Silverstone-ban a következő héten, mert imádom ezt a pályát, felhasználhatjuk, amit ezen a héten tanultunk, és átültethetjük a gyakorlatba.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!