Albon úgy érzi, egy lépéssel közelebb került Verstappenhez - F1VILÁG.HU

Albon úgy érzi, egy lépéssel közelebb került Verstappenhez

HIRDETÉS
Nem a várakozásoknak megfelelően alakult a Red Bull monzai időmérője, Alexander Albon mégis azt mondja, az ő hétvége eddig simábban alakul, mint a legutóbbi helyszíneken, ennek pedig természetesen nagyon örül.
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 05: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during qualifying for the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 05, 2020 in Monza, Italy. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A fiatal versenyző az évad első felében jócskán elmaradt csapattársától, Max Verstappentől, Monzában azonban sikerült közelebb kerülnie a hollandhoz.

Míg Verstappen az 5., Albon a 9. helyről rajtol majd az Olasz Nagydíjon, az időmérőn pedig szűk 3 tizedmásodperc választotta el őket egymástól.

„Ahogy vártuk, egy újabb kusza és hektikus időmérőnk volt itt, ami miatt nehéz volt jól időzíteni a kört” – mondta a thai versenyző.

„Összességében trükkösen alakul számunkra ez a hétvége, és nyilván csalódottak vagyunk az időmérő eredménye miatt. Én személy szerint viszont elégedettebb vagyok az autóval itt. Ez a hétvége nekem simábban megy, és persze a 9. hely nem ezt mutatja, de egy lépéssel közelebb kerültünk Maxhoz, ez pedig pozitívum.”

Albon azt mondja, néhány rivális csapat autójának jobban fekszenek a tempós pályák, ettől függetlenül azért jobb szereplésben reménykedtek.

„Csapatként hátrébb vagyunk, mint szeretnénk, és mielőtt idejöttünk, már tudtuk, hogy nehéz hétvégénk lesz, mert ezek az alacsony leszorítóerejű pályák nem fekszenek annyira a mi autónknak, mint néhány más csapat autójának, ahogy láttuk Spában.”

„A McLarenek nagyon erősek az egyenesekben, és a Racing Pointok is a semmiből tűntek ma fel, ugyanakkor viszont abban bíztunk, hogy jobb időkre leszünk képesek. Van pár kanyar, ami egyszerűen nem áll össze, és rengeteg időt veszítünk a körülöttünk lévőkhöz képest.”

A Red Bull versenyzője azt reméli, a holnapi futamon előrébb tudnak majd lépni.

„A versenytempónk viszont kicsit erősebb, és remélhetőleg a degradációval is tudunk majd kezdeni valamit vasárnap. De nem számítunk könnyű versenyre.”  

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!