Orosz Nagydíj
Next
Prev

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Albon úgy érzi, egy lépéssel közelebb került Verstappenhez

MONZA, ITALY - SEPTEMBER 05: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during qualifying for the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 05, 2020 in Monza, Italy. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Fotó: Red Bull Racing
Nem a várakozásoknak megfelelően alakult a Red Bull monzai időmérője, Alexander Albon mégis azt mondja, az ő hétvége eddig simábban alakul, mint a legutóbbi helyszíneken, ennek pedig természetesen nagyon örül.

A fiatal versenyző az évad első felében jócskán elmaradt csapattársától, Max Verstappentől, Monzában azonban sikerült közelebb kerülnie a hollandhoz.

Míg Verstappen az 5., Albon a 9. helyről rajtol majd az Olasz Nagydíjon, az időmérőn pedig szűk 3 tizedmásodperc választotta el őket egymástól.

„Ahogy vártuk, egy újabb kusza és hektikus időmérőnk volt itt, ami miatt nehéz volt jól időzíteni a kört” – mondta a thai versenyző.

„Összességében trükkösen alakul számunkra ez a hétvége, és nyilván csalódottak vagyunk az időmérő eredménye miatt. Én személy szerint viszont elégedettebb vagyok az autóval itt. Ez a hétvége nekem simábban megy, és persze a 9. hely nem ezt mutatja, de egy lépéssel közelebb kerültünk Maxhoz, ez pedig pozitívum.”

Albon azt mondja, néhány rivális csapat autójának jobban fekszenek a tempós pályák, ettől függetlenül azért jobb szereplésben reménykedtek.

„Csapatként hátrébb vagyunk, mint szeretnénk, és mielőtt idejöttünk, már tudtuk, hogy nehéz hétvégénk lesz, mert ezek az alacsony leszorítóerejű pályák nem fekszenek annyira a mi autónknak, mint néhány más csapat autójának, ahogy láttuk Spában.”

„A McLarenek nagyon erősek az egyenesekben, és a Racing Pointok is a semmiből tűntek ma fel, ugyanakkor viszont abban bíztunk, hogy jobb időkre leszünk képesek. Van pár kanyar, ami egyszerűen nem áll össze, és rengeteg időt veszítünk a körülöttünk lévőkhöz képest.”

A Red Bull versenyzője azt reméli, a holnapi futamon előrébb tudnak majd lépni.

„A versenytempónk viszont kicsit erősebb, és remélhetőleg a degradációval is tudunk majd kezdeni valamit vasárnap. De nem számítunk könnyű versenyre.”  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS