Albon úgy érzi, nyerhetett volna, ha nem üti ki Hamilton - F1VILÁG.HU

Albon úgy érzi, nyerhetett volna, ha nem üti ki Hamilton

HIRDETÉS
A Red Bull ifjú versenyzője, Alexander Albon úgy érzi, megnyerhette volna a Forma-1 évadnyitó futamát, az Osztrák Nagydíjat, ha a verseny hajrájában nem ütközik össze a címvédő Lewis Hamiltonnal.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 05: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 collides with Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W11 during the Formula One Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 05, 2020 in Spielberg, Austria. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-24HPTRMG11W11 // Usage for editorial use only //

Albon a verseny nagy részét a 3. helyen töltötte a két Mercedes mögött, a futam utolsó harmadában azonban friss gumikra váltott, amikor másodszor is pályára küldték a biztonsági autót.

Eközben Valtteri Bottas és Lewis Hamilton a pályán maradt kemény keverékű abroncsain, melyekkel akkor már 25 kört megtettek.

Albon helyzete tehát igencsak ígéretesnek tűnt, és amint zöld jelzést kapott a mezőny, támadásba is lendült Hamilton ellen.

A thai versenyző a 4-es kanyarban kívülről támadta Lewis Hamiltont, ám végül ütközés lett a manőver vége. A versenybírók Hamiltont találták vétkesnek az incidensben, ami miatt 5 másodperces időbüntetést kapott, Albon azonban a mezőny végére csúszott vissza, és pontot sem tudott szerezni.

Albon a verseny után érthető módon csalódottan nyilatkozott: azt mondta, úgy érzi, nyerhetett volna.

„Még nagyon frissek az élmények, szóval óvatosnak kell lennem, hogy mit is mondok! Tényleg úgy éreztem, hogy megnyerhettem volna a versenyt. Nyilván a Mercedesnek volt jobb tempója ma, de a srácok nagyszerű munkát végeztek a stratégiával” – mondta a thai versenyző.

„Amikor kiálltam a bokszba, nem tudtam, hogy állunk a pályán, illetve, hogy mi is folyik pontosan. De amint kibontakozott a dolog, nagyon jól álltunk.”

„Tudtam, hogy ők a kemény gumikon vannak, és hogy az etap első öt körében fogok előzni. Nagyon magabiztos voltam, az autó igazán jól ment a verseny utolsó szakaszában.”

Nem ez volt az első eset, hogy Albon Hamiltonnal ütközött: a tavalyi Brazil Nagydíjon ugyancsak a többszörös bajnok ütötte el egy dobogós eredménytől a Red Bull pilótáját.

Hirdetés

„Nem mondom azt, hogy jobban fáj, de a brazíliai incidenst sokkal inkább éreztem 50/50-nek” – magyarázta Albon.

„Viszont azt érzem, hogy itt már megvolt a manőver, szinte már Bottasra fókuszáltam. Annyira későn jött az ütközés…”

„Mindig kockázatos, amikor az ember kívülről előz, de tényleg annyi helyet hagytam neki, amennyit csak tudtam. Úgy értem, már tényleg a szélén voltam.”

„Tudtam, hogy amennyiben a lehető legtöbb helyet hagyom neki, csak rajta áll, hogy nekem akar-e ütközni, vagy nem…”

Arra a kérdésre, hogy tervezi-e, hogy beszél Hamiltonnal, Albon így felelt: „Le fogok higgadni, és majd visszajövök.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!