Friss hírek

Albon vissza akarja nyerni formáját a monzai betegeskedés után

Alex Albon számára azzal telik majd a téli időszak, hogy visszanyerje azt a fizikai állapotot, amivel az Olasz Nagydíjat megelőzően rendelkezett.

A fiatal pilóta a monzai versenyen nem tudott rajthoz állni, miután vakbélműtéten esett át, ami ráadásul nem is ment komplikációmentesen. Bár Albon a soron következő, szingapúri versenyen már rajthoz tudott állni, saját bevallása szerint nagyon nehéz dolga volt, fittségét pedig a szezon végéig nem is tudta visszanyerni.

Albon éppen ezért most arra fókuszál, hogy a 2023-as szezonra a lehető legjobban felkészüljön.

Hirdetés
 

„Azt mondanám, hogy szükségem lesz a télre, hogy újra 100 százalékos legyek” – mondta a brit-thai versenyző a Motorsport.com című internetes lap kérdésére. „Nem igazán volt időnk edzeni ahhoz, hogy visszanyerjem a fittségemet, szóval igen. Szingapúr kemény volt, Japánban 75 százalékos voltam, utána viszont egészen jól voltam már.”

A Williams versenyzője beszélt arról is, a lehető legrosszabbkor dőlt ki a sorból idén, Monzában ugyanis a Williams autója kiválóan teljesített, így ott volt a legjobb esélyük a remek szereplésre. Az őt helyettesítő Nyck de Vries is a két pontot érő 9. helyen ért célba.

„Úgy érzem, a legfontosabb az lett volna, hogy egészséges legyek Monzában, ott lett volna a legjobb esélyem a pontszerzésre. Hogy ezt leszámítva hol lett volna még ilyen, nem tudom. Sajnos ez egy olyan év volt, ahol mindennek tökéletesen kellett alakulnia számunkra, egy kis szerencsére is szükségünk volt a pontszerzéshez.”

„Nem szeretnénk, hogy jövőre is így legyen. Keményen akarunk dolgozni, meg akarjuk oldani azokat az egyensúllyal kapcsolatos problémákat, melyek idén hátráltattak bennünket. Ha ezen felül tudunk kerekedni, úgy érzem, hogy csapatként képesek vagyunk maximalizálni a lehetőségeinket. Ez pedig jó. Úgy gondolom, ez is azt mutatja, hogy jól dolgozunk. Ha jobb autónk lesz, következetesen harcolhatunk majd jobb lehetőségekért, és több pontot gyűjthetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!