Friss hírek

Albonnál szövődmények léptek fel, lélegeztetőgépre került vakbélműtétje után

Lélegeztetőgépre kellett tenni a Williams Forma-1-es csapatának versenyzőjét, Alex Albont szombati vakbélműtétjét követően – adott tájékoztatást a brit pilóta állapotáról a brit istálló. Albon most már jobban van, reményei szerint rajthoz tud állni az október 2-án esedékes Szingapúri Nagydíjon.

Albon nem tudott részt venni a múlt hétvégi Olasz Nagydíj szombati napján, illetve vasárnapi futamán, miután szombat reggel vakbélgyulladást diagnosztizáltak nála, és a San Gerardo-i kórházba szállították kezelésre. Még aznap délben laporoszkópos műtéten esett át.

A Williams csapatának hétfői közleménye szerint viszont a brit-thai pilótánál váratlan műtét utáni érzéstelenítési szövődmények léptek fel, melyek légzési elégtelenséghez vezettek – ami egy ismert, de nem gyakori szövődmény. Emiatt Albont újra intubálni kellett, majd az intenzív osztályra szállították.

Hirdetés
 

Állapota szerencsére gyorsan javult, és vasárnap reggel már lekerült a lélegeztetőgépről, azóta pedig már a kórház egy általános osztályán lábadozik, és várhatóan szerdán hazai is utazhat.

A fiatal versenyző teljes mértékben a felépülésre fókuszál, no meg arra, hogy felkészüljön a három hét múlva esedékes Szingapúri Nagydíjra. Albon a Williams közleményén keresztül köszönte meg a kiváló gondoskodást és támogatást a kórház dolgozóinak, valamint a monzai orvosoknak, illetve az FIA orvosi csapatának.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Albonnál szövődmények léptek fel, lélegeztetőgépre került vakbélműtétje után
Albon nemigen hitt a gyors visszatérésben, de úgy érzi, készen áll
Sainz figyelmeztet, előbb-utóbb valaki meg fog sérülni!
Verstappen inkább Japánban nyerné meg a világbajnoki címet

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!