Friss hírek

Albont meglepte a baleset, az anyagi kár jelentős

BAHRAIN, BAHRAIN - NOVEMBER 27: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 during practice ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on November 27, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Giuseppe Cacace - Pool/Getty Images)
Nagy balesettel zárta a Forma-1-es Bahreini Nagydíj pénteki edzésnapját Alex Albon. A thai pilóta szerencsére nem sérült meg, autója azonban jócskán összetört. Azt mondja, váratlanul érte őt a hirtelen megszűnő tapadás. Christian Horner jelentős anyagi kárról beszél, a motor azonban szerencsére nem sérült.

Albon a második szabadedzésen csapta falnak versenyautóját a szahíri pálya utolsó kanyarjában, a Red Bull pedig jelentős károkat szenvedett. Hogy pontosan milyeneket, arról egyelőre nem adott tájékoztatást a csapat, azt viszont tudni lehet, hogy a motor nem szenvedett károkat, a váltót pedig eleve csak az edzésre szánta az istálló.

„Egy kicsit meglepett a tapadás hiánya. Elég nehéz helyzet volt – furcsa szögben történt a becsapódás, az ilyen balesetek nem túl élvezetesek, de minden rendben” – fogalmazott a fiatal pilóta, akinek nem jött jól a baleset, hiszen köztudottan F1-es üléséért harcol.

„Visszavettem egy kicsit, de alapvetően nem eléggé. Amikor az egyik guminak van tapadása, a másiknak meg nincs, akkor történik ilyen.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner „frusztrálónak” nevezte a balesetet, annak viszont örül, hogy az autó motorja nem sérült meg, Albon pedig egy olyan váltót használt, amit eleve cseréltek volna.

„A monocoque látszólag rendben van, a motor látszólag rendben van, a váltót pedig nem a futamra szántuk. A srácok viszont így is elfoglaltak lesznek éjszaka” – mondta a csapatfőnök.

„Pénzben nehéz kifejezni a károkat, de jelentős mértékűek, hiszen az autó a gumifalnak vágódott. Legalább három sarka – ha nem négy – megsérült, plusz a hátsó szárny, az első szárny és az orrkúp. Szóval jelentős a kár.”

Horner azt mondja, a hétvége hátralévő része szempontjából fontos, hogy Albon maga mögött hagyja a balesetet.

„Isztambulban, illetve a hétvége eddig eltelt részében az autóval kapcsolatos érzései egyre javultak” – mondta. „A visszajelzései nagyon összhangban voltak Max visszajelzéseivel.”

„Szóval nagy kár ezért a balesetért. A közepes gumikkal nem körözött, szóval hátrányban lesz, és ez a baleset sem segít. De remélhetőleg holnap jobb napja lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek