Friss hírek

Albont meglepte a baleset, az anyagi kár jelentős

Nagy balesettel zárta a Forma-1-es Bahreini Nagydíj pénteki edzésnapját Alex Albon. A thai pilóta szerencsére nem sérült meg, autója azonban jócskán összetört. Azt mondja, váratlanul érte őt a hirtelen megszűnő tapadás. Christian Horner jelentős anyagi kárról beszél, a motor azonban szerencsére nem sérült.

Albon a második szabadedzésen csapta falnak versenyautóját a szahíri pálya utolsó kanyarjában, a Red Bull pedig jelentős károkat szenvedett. Hogy pontosan milyeneket, arról egyelőre nem adott tájékoztatást a csapat, azt viszont tudni lehet, hogy a motor nem szenvedett károkat, a váltót pedig eleve csak az edzésre szánta az istálló.

„Egy kicsit meglepett a tapadás hiánya. Elég nehéz helyzet volt – furcsa szögben történt a becsapódás, az ilyen balesetek nem túl élvezetesek, de minden rendben” – fogalmazott a fiatal pilóta, akinek nem jött jól a baleset, hiszen köztudottan F1-es üléséért harcol.

„Visszavettem egy kicsit, de alapvetően nem eléggé. Amikor az egyik guminak van tapadása, a másiknak meg nincs, akkor történik ilyen.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner „frusztrálónak” nevezte a balesetet, annak viszont örül, hogy az autó motorja nem sérült meg, Albon pedig egy olyan váltót használt, amit eleve cseréltek volna.

„A monocoque látszólag rendben van, a motor látszólag rendben van, a váltót pedig nem a futamra szántuk. A srácok viszont így is elfoglaltak lesznek éjszaka” – mondta a csapatfőnök.

„Pénzben nehéz kifejezni a károkat, de jelentős mértékűek, hiszen az autó a gumifalnak vágódott. Legalább három sarka – ha nem négy – megsérült, plusz a hátsó szárny, az első szárny és az orrkúp. Szóval jelentős a kár.”

Horner azt mondja, a hétvége hátralévő része szempontjából fontos, hogy Albon maga mögött hagyja a balesetet.

„Isztambulban, illetve a hétvége eddig eltelt részében az autóval kapcsolatos érzései egyre javultak” – mondta. „A visszajelzései nagyon összhangban voltak Max visszajelzéseivel.”

„Szóval nagy kár ezért a balesetért. A közepes gumikkal nem körözött, szóval hátrányban lesz, és ez a baleset sem segít. De remélhetőleg holnap jobb napja lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!