Alfa Romeo: Egy vagyont veszítettünk technikai gondok miatt - F1VILÁG.HU

Alfa Romeo: Egy vagyont veszítettünk technikai gondok miatt

Frederic Vasseur csapatvezető szerint az Alfa Romeo Forma-1-es istállója idén technikai problémák miatt temérdek pontot veszített, ennek ellenére az autó teljesítményével elégedett. A nyári szünet után még többet vár a csapatától.

Erősen kezdte a Forma-1 idén kezdődő új éráját az Alfa Romeo istállója, ami rögtön a szezon első futamától kezdve sorra gyűjtötte az értékes pontokat, ezáltal a tavalyi szezonhoz képest három helyet javított a konstruktőri tabellán. Valtteri Bottas és Guanyu Zhou jó néhányszor kivette részét a középmezőnyben zajló csatákból, az utóbbi négy verseny azonban pontok nélkül zárult számukra, ami vegyes érzéseket váltott ki Frederic Vasseurből. A csapatvezető az autó teljesítményével elégedett, a megbízhatóság terén azonban javulást vár el.

„Úgy gondolom, előrébb léptünk. Különböző tényezőknek köszönhetően sokat javult a nyers teljesítményünk. Ez sosem egyetlen dolgon múlik. Szerintem a Ferrari erőforrása javult, de a karosszéria terén mi hasonló munkát végeztünk. Valtteri és Zhou pedig jól teljesít, összességében így sikerült fejlődnünk. Az eredményeket tekintve azonban problémáink voltak, amelyek a megbízhatóságra vezethetők vissza. Pontok tekintetében egy vagyont veszítettünk. Nagy kár érte, de ez van. A szezon második felére javítanunk kell a helyzeten.”

Az elvesztegetett lehetőségektől eltekintve Vasseur örül a csapatának, hiszen sikerült eljutniuk egy olyan szintre, amire már régóta vágytak.

„Szerintem az első tesztnapon senki sem tudta, mire számítson. Mindannyian kissé meglepettek voltunk, hiszen teljesen új autókról volt szó. Mindannyian vakon fejlesztettünk. A meglepett nem is a legjobb szó, hiszen sok energiát fektettünk 2022-be, és valami ilyesmire számítottam. Ez egy jó érzés.”

A Ferrari két motorpartnere közül az Alfa Romeo élvez előkelőbb helyezést a konstruktőri bajnokságban: 51 ponttal jelenleg a hatodik helyet foglalják el, előnyük 17 egység az őket követő Haashoz képest.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!