Friss hírek

Alfa Romeo: Ha rosszul kezdünk, nehéz lesz felzárkózni

99 GIOVINAZZI Antonio (ita), Alfa Romeo Racing C39, action  during the first session of the Formula 1 Pre-season testing 2020 from February 19 to 21, 2020 on the Circuit de Barcelona-Catalunya, in Montmelo, Barcelona, Spain - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI flo-viz aero paint
Az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frederic Vasseur szerint nem lesz sok idejük felzárkózni azoknak a csapatoknak, akik a vártnál gyengébben kezdik majd meg a 2020-as Forma-1-es szezont – annyira intenzív lesz ugyanis az év második fele.

A koronavírus-járvány miatt eddig 9 F1-es verseny halasztásáról vagy törléséről döntöttek, várhatóan pedig hamarosan bejelentik, hogy a Francia Nagydíjat sem rendezik meg az eredetileg tervezett június végi időpontban.

A száguldó cirkusz vezetősége abban bízik, júliusban elrajtolhat a 2020-as szezon, ha pedig így lesz, 18-19 versenyt is meg tudnak rendezni. Ez viszont azt jelenti, hogy egy nagyon intenzív időszak vár majd az F1 csapataira, azok pedig, akik a vártnál gyengébben kezdenek majd, nehéz helyzetbe kerülhetnek.

„Ha 15, vagy annál is több verseny lesz egyhuzamban, akkor sokkal jobb az, ha már kezdettől fogva jó autód van” – mondta az Alfa Romeo csapatfőnöke, Fred Vasseur a Motorsport.com című lapnak nyilatkozva.

„Elég nehéz lenne így. Nem mondom, hogy lehetetlen, hiszen semmi sem lehetetlen, de nagyon nehéz lenne felzárkózni – sokkal nehezebb, ha van egy 10 hónapos idényed. De ez tény. Ez van, nem igazán panaszkodhatunk emiatt.”

„Ez egy olyan döntés lenne, ami a Forma-1 megmentését célozza. Mindannyian összetartunk, és szerintem ez egy fontos döntés. Persze meglennének a hátrányai, ha például nehezen indulna az idény, de ez van.”

A Forma-1-es csapatok gyárbezárásait várhatóan mindaddig meghosszabbítják, amíg nem lehet tisztán látni azzal kapcsolatban, hogy mikor kezdődhet el az idény. Vasseur azt mondja, ha ismét munkába állnak, másképp kell dolgozniuk, mint egy átlagos idény során.

„Amint vége a gyárbezárásoknak, minden energiánkat a jelenlegi szezonra összpontosítjuk. Ha lesz 15-18 versenyünk, akkor rengeteg alkatrésszel kell előrukkolnunk. Szóval főleg a gyártásra összpontosítunk majd, hiszen nem tudunk visszatérni a gyárba a versenyek között.”

„Másmilyen gyakorlat vár ránk. Azt gondolom, kevesebb fejlesztés lesz majd idény közben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!