Friss hírek

Alfa Romeo: Kimi a sportág legendájává vált

Közleményben mondott köszönetet az idei szezon végén visszavonuló Kimi Räikkönennek az Alfa Romeo Forma-1-es csapata. A svájci-olasz istálló egyelőre nem közölte, mikor jelenti be a finn pilóta utódját.

Räikkönen 2001-ben a hinwili istálló színeiben debütált az F1-ben, az immáron Alfa Romeo néven szereplő csapathoz pedig 2019-ben tért vissza.

A hamarosan 42. életévét betöltő versenyző szerdán jelentette be, ez az utolsó szezonja az F1-ben, a szezon végén visszavonul.

Az Alfa Romeo csapata a finn bejelentését követően közleményben méltatta a „Jégember” „munkához való hozzáállását, versenyzés iránti szenvedélyét és elkötelezettségégét”, mely végigkísérte pályafutását egészen az első fioranói teszttől. 

„Nincs még egy olyan versenyző, mint Kimi Räikkönen” – mondta Frederic Vasseur, az istálló csapatfőnöke. „Jelenléte, karizmája és egyedi attitűdje veleszületett képességekkel párosul, melyek miatt ez a csapat esélyt adott neki még 2001-ben, legendájává téve őt ennek a sportnak.”

„Öröm volt vele dolgozni ezekben az években, és azt gondolom, az Alfa Romeo csapatának minden tagja nevében beszélek, amikor azt mondom, Kimi kitörölhetetlen dolgokat írt csapatunk és sportunk történelmének lapjaira.”

Az F1Világ úgy tudja, Räikkönen helyét jövőre honfitársa, Valtteri Bottas veszi majd át, erről azonban egyelőre semmiféle információt nem közölt az Alfa Romeo. Ha hinni lehet a híreknek, a csapat az Olasz Nagydíj helyszínén, Monzában jelenti majd be jövő évi versenyzőpárosát.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!