Friss hírek

Alfa Romeo: Könnyű bánni az „elkötelezett” Räikkönennel

Az Alfa Romeo Forma-1-es csapatát irányító Frederic Vasseur azt mondja, tökéletesen együtt tudnak dolgozni Kimi Räikkönennel, és sokat profitálnak abból, hogy egyértelmű kommunikáció folyik az istálló, illetve a versenyző között.

A 2007-es év F1-es bajnoka a Ferraritól érkezett a svájci-olasz istállóhoz, mellyel 2 évre szóló szerződést írt alá.

Räikkönen 12 versenyen eddig 31 pontot gyűjtött – miközben csapattársa, Antonio Giovinazzi mindössze 1 ponttal gazdagította az istállót.

„Kimivel kapcsolatban az az előnyünk, hogy mielőtt tavaly aláírtunk vele, órákon át értekeztünk a csapatól, a pozitívumokról és negatívumokról, illetve arról, hogy miben kellene fejlődnünk” – mondta a Motorsport.com című lapnak az Alfa Romeo F1-es csapatát irányító Frederic Vasseur.

„Nagyon nyitottak voltunk azzal kapcsolatban, hogy mi is a vállalat valós helyzete. És azt gondolom, most nincs is meglepődve akkor, amikor problémákkal szembesülünk – hiszen tudtuk ezeket korábban is.”

„Teljes mértékben elkötelezett a projekt iránt. Nem tudom, milyen volt tavaly a Ferrarinál, nem voltam ott, de a mi esetünkben tökéletesen működik a dolog.”

Räikkönen egyébként még 2001-ben a Sauber színeiben debütált a Forma-1-ben, és többször beszélt arról, fontos volt számára az, hogy olyan csapatnál versenyezzen, ahol jól érzi magát, ami közel van svájci otthonához, és ahol politikamentesen tud dolgozni.

Vasseur azt mondja, nem tudta megjósolni, milyen eredményeket fog elérni az Alfa Romeóval Räikkönen, ám abban biztos volt, tökéletesen passzol a csapatba.

„A legfontosabb számomra az volt, hogy megbizonyosodjam az elkötelezettségéről. Az elkötelezettség pedig azt jelenti, hogy megjelenik a gyárban, ösztönzi a srácokat, és igényei lesznek.”

„Márpedig vannak igényei, és nem is szeretném azt, hogy pihenjen – egyáltalán nem ez a helyzet. Szeretnék egy olyasvalakit a csapatba, aki hajt az eredményekért. Ez egy remek helyzet a mérnökök számára is, és egyúttal nagyon fontos.”

„Azt persze már most érti, hogy nem a Ferrarinál, vagy a Mercedesnél van, és nem lehet mindent megoldani 2 hét alatt.”

Räikkönen egyébként újságíróknak – köztük az F1VILÁG.HU munkatársainak – a Magyar Nagydíj hétvégéjéről arról beszélt, mielőtt leszerződött a csapattal, közölte velük, ha bármiért is nyafognak, nem fog náluk versenyezni.

Vasseur azt mondja, szereti az egyenes beszédet, és ez nagyon fontos a Räikkönennel való közös munka során.

„El kell végezni a munkát szombaton és vasárnap, és meg kell bizonyosodni arról, hogy mindenki a megfelelő irányba tart” – mondja a szakember. „A pszichológiai oldala ennek rendkívül fontos.”

„És szerintem ő szereti ezt a légkört. Voltak beszélgetéseink, és nagyon egyenes, fekete-fehér – elég könnyű kezelni a helyzetet. Szóval rendkívül elégedett vagyok a jelenlegi helyzetünkkel. Fantasztikus munkát végez az autóban, minden egyes héten eljön a gyárba, és abszolút elkötelezett. Nem is lehetne jobb!”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!