Alfa Romeo: Nem lett volna fair a McLaren nélkül versenyezni

Alfa Romeo Racing Team, ambiance during the Formula 1 Rolex Australian Grand Prix 2020 from March 13 to 15, 2020 on the Albert Park Grand Prix Circuit, in Melbourne, Australia - Photo Florent Gooden / DPPI
Fotó: Alfa Romeo Racing
Az Alfa Romeo Forma-1-es csapatát irányító Fred Vasseur szerint nem lett volna fair, ha a McLaren nélkül versenyeztek volna az Ausztrál Nagydíjon.

A brit istálló múlt csütörtökön jelentette be, visszalép a melbourne-i versenytől, miután kiderült, az egyik csapattag koronavírussal fertőződött.

A csapatok ezt követően egyeztettek a Forma-1 vezetőségével, végül pedig az a döntés született, lefújják az évadnyitó futamot.

Az Alfa Romeo egyike volt azon istállóknak, melyek a verseny törlése mellett voksoltak.

„Versenyzőként nehéz ilyen döntést hozni” – mondta Frederic Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke a Motorsport.com című lapnak.

„Viszont először is gondolnunk kell az alkalmazottainkra, a rajongók biztonságára, a sport és a szponzorok imázsára, mint ahogy a McLarenre is, hiszen nem lett volna fair, ha hagytuk volna, hogy ők egyedül lépjenek vissza. Úgy gondolom, helyes döntést hoztunk.”

„Nem könnyű ez a csapatnak, hiszen mindenki pokolian nyomta azért, hogy elkészüljünk Melbourne-re – igaz ez a versenycsapatra, valamint a gyárban dolgozókra is.”

„De meg kellett hoznunk ezt a döntést – kár, hogy egy kicsit talán későn. De nagyon gyorsan bontakozott ki a helyzet.”

A Kínai Nagydíj halasztásáról már februárban döntöttek, múlt héten pedig bejelentették, a bahreini és a vietnámi versenyeket sem rendezik meg a tervezett időpontban. Jelenleg úgy tűnik, a bajnokság május végén, vagy június elején kezdődhet el.

„A helyzet nem könnyű, óriási katasztrófa ez az egész világ számára. Az F1 nem a világ közepe, szóval haladjunk lépésről lépésre. És az első lépés nem könnyű.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS