Friss hírek

Alfa Romeo: Nem lett volna fair a McLaren nélkül versenyezni

Az Alfa Romeo Forma-1-es csapatát irányító Fred Vasseur szerint nem lett volna fair, ha a McLaren nélkül versenyeztek volna az Ausztrál Nagydíjon.

A brit istálló múlt csütörtökön jelentette be, visszalép a melbourne-i versenytől, miután kiderült, az egyik csapattag koronavírussal fertőződött.

A csapatok ezt követően egyeztettek a Forma-1 vezetőségével, végül pedig az a döntés született, lefújják az évadnyitó futamot.

Hirdetés
 

Az Alfa Romeo egyike volt azon istállóknak, melyek a verseny törlése mellett voksoltak.

„Versenyzőként nehéz ilyen döntést hozni” – mondta Frederic Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke a Motorsport.com című lapnak.

„Viszont először is gondolnunk kell az alkalmazottainkra, a rajongók biztonságára, a sport és a szponzorok imázsára, mint ahogy a McLarenre is, hiszen nem lett volna fair, ha hagytuk volna, hogy ők egyedül lépjenek vissza. Úgy gondolom, helyes döntést hoztunk.”

„Nem könnyű ez a csapatnak, hiszen mindenki pokolian nyomta azért, hogy elkészüljünk Melbourne-re – igaz ez a versenycsapatra, valamint a gyárban dolgozókra is.”

„De meg kellett hoznunk ezt a döntést – kár, hogy egy kicsit talán későn. De nagyon gyorsan bontakozott ki a helyzet.”

A Kínai Nagydíj halasztásáról már februárban döntöttek, múlt héten pedig bejelentették, a bahreini és a vietnámi versenyeket sem rendezik meg a tervezett időpontban. Jelenleg úgy tűnik, a bajnokság május végén, vagy június elején kezdődhet el.

„A helyzet nem könnyű, óriási katasztrófa ez az egész világ számára. Az F1 nem a világ közepe, szóval haladjunk lépésről lépésre. És az első lépés nem könnyű.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!