Friss hírek

Alfa Romeo: Nincs még döntés Räikkönenről

RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C39, portrait during the Formula 1 VTB Russian Grand Prix 2020, from September 25 to 27, 2020 on the Sochi Autodrom, in Sochi, Russia - Photo Antonin Vincent / DPPI
Az Alfa Romeo Forma-1-es csapatát irányító Frederic Vasseur nem kívánt megerősíteni azokat a sajtóhíreket, melyek szerint megállapodtak Kimi Räikkönennel a folytatásban.

A korábbi F1-es bajnok szerződése 2020 végén lejár, nemrég pedig olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a finn versenyző már értesítette az Alfa Romeo vezetőségét arról, szeretne a csapatnál maradni jövőre is.

Szocsiban olyan hírek is szárnyra kaptak, melyek szerint Räikkönen már alá is írt a csapattal, Fred Vassuer csapatfőnök viszont nem tulajdonított komoly jelentőséget ennek.

„Hogy olvastam-e a pletykákat, melyek szerint Kimi már aláírt? Persze!” – mondta az Alfa Romeo főnöke az orosz Championat című lapnak.

„De két hete Hülkenbergről írtak, három hete Perezről, múlt héten Vettelről… Az újságírók azt írnak, amit akarnak, de ez semmilyen hatással sincs a döntésemre.”

Vasseur mindazonáltal elárulta, a Ferrarinak is lesz beleszólása abba, kit ültet autóiba 2021-ben. A csapat ülésére a jelenlegi pilótákon kívül Mick Schumacher, Sergio Perez és Nico Hülkenberg is pályázik.

„Nincsen határidő. A következő hetekben leülünk majd beszélni Kimivel, hogy milyen lépést tehetünk meg közösen.”

„Ami a másik ülést illeti, egyeztetünk majd a Ferrarival, és a következő hónapokban meghozzuk a döntést. Sok jó versenyző elérhető, de először is meg kell vitatnunk mindent a srácokkal, akik most itt vannak a csapatnál.”

„Bár nehezen alakult a szezon első fele, jól végzik a dolgukat, igazi csapatmunkában, ami számomra nagyon fontos.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!