Költségplafon-ügy

Alfa Romeo: Räikkönen jövője szempontjából a motiváció a legfontosabb

Az Alfa Romeo Forma-1-es csapatát irányító Frederic Vasseur szerint a motiváció lesz a legfontosabb tényező abból a szempontból, hogy Kimi Räikkönen marad-e a száguldó cirkuszban. A motivációhoz viszont szükség lenne az eredményekre is!

Räikkönen idén eddig nem tudott pontot szerezni a száguldó cirkuszban, a finn versenyző pedig még múlt csütörtökön azt mondta, nincs döntés arról, hogy folytatja-e a versenyzést 2021-ben. Szerződése ugyanis az idei szezon végén lejár.

„Szívesebben versenyeznék jó pozíciókért, harcolnék pontokért. De őszintén szólva ezt sehol sem garantálják, bárhová is megy az ember egy új idényre” – mondta a 2007-es év bajnoka.

Hirdetés
 

„A teljes kép számomra szerintem sokkal fontosabb. A család mindenekelőtt, és nyilván a gyerekek is egyre nagyobbak. Idén több időt tudtam otthon tölteni, ami nagyszerű, de szerintem ez az, ami igazából eldönti, hogy versenyzem-e, vagy sem. El fog jönni a pont, amikor otthon akarok lenni, és más dolgokat akarok csinálni.”

Az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frederic Vasseur szerint természetesen a céljuk az, hogy javuljanak, és rendszeresen pontokért harcoljanak – Räikkönen jövője szempontjából is nagyon fontos lehet ez.

„Véleményem szerint a legfontosabb dolog a motiváció – a motiváció a versenyző részéről” – mondta a szakember Belgiumban. „Mert szerintem Kimi számára nehéz dolog az, hogy küszködik a tempóval, miközben ennyire hátul vagyunk.”

„Barcelonában jobb hétvégénk volt, a tempó is sokkal jobb volt. Folytatnunk kell a fejlődést, és apró lépésenként előre kell haladnunk, és újra harcban kell lennünk.”

„Mindenki számára ez a legfontosabb – nemcsak Kimi, hanem az egész csapat számára. A fő motiváció egy versenycsapatnál az eredményekből jön, kezdve a versenyzőktől a mérnökökön át a szerelőkig, illetve jómagamig. És szükségünk van ezekre az eredményekre.”

Vasseur hozzátette, nagyon elégedett azzal a munkával, amit Räikkönen végez a 2020-as szezonban.

„Őszintén mondom, nem Kimi jelenti a problémát! Remek munkát végez. Barcelonában is megvolt a tempó, Belgiumban is a két Ferrari előtt volt. Továbbra is nyomnunk kell, minden egyes tizedet ki kell hoznunk magunkból, és szerintem Kimi is örül annak, ha minket ez motivál!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alfa Romeo: Räikkönen jövője szempontjából a motiváció a legfontosabb
Russell vezetésével Mercedes-elsőség a második japán edzésen
Schumacher nem tud pályára gurulni a második edzésen
Új padlólemez a Ferrarinál, a Red Bull és a Mercedes semmi újdonsággal nem készült Japánra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!