Friss hírek

Alfa Romeo Sauber: Időbe telik, mire sikeresek leszünk

Hatalmas előrelépést jelent a Sauber Forma-1-es csapata számára, hogy a jövő évtől kezdve az Alfa Romeo támogatását élvezi.

A felek múlt héten jelentették be, hogy szövetségre lépnek egymással, szombaton pedig egy olaszországi sajtórendezvényen kiderült az is, hogy az istálló versenyzői 2018-ban Marcus Ericsson és az idei Forma-2-es bajnok, Charles Leclerc lesznek.

Bár tavasszal még úgy tűnt, a Sauber jövőre a Hondával folytatja szereplését az F1-ben, a svájci istálló végül kihátrált a megállapodásból, és egy igazán komoly együttműködést hozott tető alá régi partnerével, a Ferrarival.

A hinwili központtal rendelkező csapat így a Ferrari legfrissebb erőforrásait használja majd, az Alfa Romeóval pedig egy szoros technológiai, stratégiai és kereskedelmi együttműködést alakít ki.

„Ez most egy teljesen más helyzet, mint ami a Hondával volt, illetve a McLarennel a váltót illetően. Azt gondolom, ez most egy sokkal jobb szituáció” – mondta Fred Vassuer, az Alfa Romeo Sauber csapatfőnöke.

„Ezen együttműködés minden technikai területen előnyökkel jár számunkra.”

A szakember mindazonáltal leszögezte, pontosan tudják, hogy időbe telik a csapat újjáépítése.

„Reálisan kell látnunk a helyzetünket, még akkor is, ha ez a partnerség kétségkívül egy óriási előrelépés számunkra.”

„Az efféle projektek mindig hosszú távra szólnak. Az Alfa Romeo és a Ferrari támogatását élvezzük, de újra kell építenünk a csapatot, és fejlődnünk kell minden tekintetben. És ez természetesen időbe telik.”

„A Mercedesnek 5 évbe telt, hogy világbajnok legyen, a Red Bullnak pedig 7 évbe. Ez is jól mutatja, hogy eltart egy darabig, amíg minden feltétel teljesül, és elkezdenek jönni az eredmények.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!