Friss hírek

Alfa Romeo: Semmi gond nincs Räikkönen motivációjával

RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C39, portrait during the Formula 1 Rolex Belgian Grand Prix 2020, from August 28 to 30, 2020 on the Circuit de Spa-Francorchamps, in Stavelot, near Liège, Belgium - Photo Antonin Vincent / DPPI
Nem merülnek fel kérdések Kimi Räikkönen motivációjával kapcsolatban az Alfa Romeónál, sőt, Frederic Vasseur csapatfőnök nyitott arra, hogy 2022-re is szerződést hosszabbítson a finn pilótával.

A 2007-es év bajnoka 19. F1-es szezonjának vág neki idén, miután tavaly meghosszabbította lejáró szerződését a svájci-olasz istállóval.

Räikkönen jelenleg a mezőny legidősebb tagja a maga 41 évével, a motiációja azonban továbbra sem jelent problémát.

„Teljesen világos volt, hogy Kimivel akarjuk folytatni” – mondta az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frederic Vasseur. „Motivált, és remek munkát végez.”

Räikkönenre kemény szezon vár idén, hiszen a tervek szerint a világbajnoki sorozat 23 versenyből áll majd.

„23 verseny kemény lesz, de ez mindenkire vonatkozik. Nekem sem lesz könnyű, de szerintem a szükséges motiváció megvan, és véleményem szerint ez a legfontosabb” – folytatta Vasseur, aki annak lehetőségét sem zárja ki, hogy még egy évvel hosszabbítanak a finn pilótával, bár ezzel kapcsolatban egyelőre diplomatikus választ adott.

„Egyszerre csak egy évre írunk alá. És reálisan kell látnunk a helyzetet, erre a szezonra kell most összpontosítanunk. Aztán majd meglátjuk, mi lesz jövőre. Még nem akarok erre gondolni. Először foglalkozzunk 2021-gyel, a szezon során pedig majd megnézzük a következő pár évet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Alfa Romeo: Semmi gond nincs Räikkönen motivációjával
Már a bemutató előtt mutogatja új autóját a Mercedes
Mazepin szeretné megváltoztatni az F1-es rajongók véleményét
Leclerc-t motiválja, hogy legyőzze Sainzot
Ma lehull a lepel Hamilton és Alonso új F1-eséről!