Alfa Romeo: Semmi gond nincs Räikkönen motivációjával - F1VILÁG.HU

Alfa Romeo: Semmi gond nincs Räikkönen motivációjával

Nem merülnek fel kérdések Kimi Räikkönen motivációjával kapcsolatban az Alfa Romeónál, sőt, Frederic Vasseur csapatfőnök nyitott arra, hogy 2022-re is szerződést hosszabbítson a finn pilótával.

A 2007-es év bajnoka 19. F1-es szezonjának vág neki idén, miután tavaly meghosszabbította lejáró szerződését a svájci-olasz istállóval.

Räikkönen jelenleg a mezőny legidősebb tagja a maga 41 évével, a motiációja azonban továbbra sem jelent problémát.

„Teljesen világos volt, hogy Kimivel akarjuk folytatni” – mondta az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frederic Vasseur. „Motivált, és remek munkát végez.”

Räikkönenre kemény szezon vár idén, hiszen a tervek szerint a világbajnoki sorozat 23 versenyből áll majd.

„23 verseny kemény lesz, de ez mindenkire vonatkozik. Nekem sem lesz könnyű, de szerintem a szükséges motiváció megvan, és véleményem szerint ez a legfontosabb” – folytatta Vasseur, aki annak lehetőségét sem zárja ki, hogy még egy évvel hosszabbítanak a finn pilótával, bár ezzel kapcsolatban egyelőre diplomatikus választ adott.

„Egyszerre csak egy évre írunk alá. És reálisan kell látnunk a helyzetet, erre a szezonra kell most összpontosítanunk. Aztán majd meglátjuk, mi lesz jövőre. Még nem akarok erre gondolni. Először foglalkozzunk 2021-gyel, a szezon során pedig majd megnézzük a következő pár évet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!