Hungary-3@2xCreated with Sketch.
  Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Alguersuari kaotikus versenyre számít

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Alguersuari kaotikus versenyre számít

Kaotikus versenyre számít Brazíliában a Toro Rosso ifjú tehetsége, Jaime Alguersuari, aki szerint az eső alaposan megkeverheti a kártyákat vasárnap.


Kaotikus versenyre számít Brazíliában a Toro Rosso ifjú tehetsége, Jaime Alguersuari, aki szerint az eső alaposan megkeverheti a kártyákat vasárnap.

A spanyol versenyző a tizenharmadik rajtkockát szerezte meg Interlagosban, és saját bevallása szerint nagyon örül annak, hogy sikerült legfőbb riválisuk, a Sauber előtt végeznie, hiszen a csapat továbbra is ádáz küzdelmet vív a konstruktőri hetedik helyért.

„A tizenharmadik és tizennegyedik rajthely nem olyan rossz a csapat számára” – mondta Alguersuari. „Örülök, hogy a Sauberek előtt lehetünk a rajtrácson, a pontokat viszont csak holnap osztják. Kaotikus versenyre számítunk, hiszen eső várható.”

„A kulcs ilyen körülmények közepette, hogy ne csináljunk semmi hülyeséget, ne vállaljunk kockázatot, maradjunk higgadtak és fejezzük be a versenyt. A pályafeltételek még a délelőtti edzés óta is sokat változtak, ha viszont esik, az állapota nem javul tovább, és érdekes futam várhat ránk.”

Alguersuari csapattársa, Sebastien Buemi tizennegyedik lett, ő azonban nem olyan elégedett, mivel elmondása szerint komolyan hátráltatta, hogy olajszivárgás miatt egy mért kört sem tudott megtenni az utolsó szabadedzésen.

„Nem vagyok elégedett az eredménnyel, még ha úgy is érzem, hogy mindent beleadtam” – mondta Buemi.

„Nem sikerült jól az időmérőre való felkészülés, mivel nem tudtam körözni délelőtt. Ráadásul az első tréningen sem köröztem, mivel Jean-Eric [Vergne] kapott lehetőséget, szóval nagyon kevés kört futottam ezen a hétvégén.”

„Tanulnunk kell ezekből a hibákból, hogy ne kerüljünk még egyszer hasonló helyzetbe. Ami a versenyt illeti: bármi megtörténhet, szerintem az autónk versenyképes, szóval remélem, jó délutánunk lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik a Nürburgringen!