Alguersuari nem félt attól, hogy elveszíti állását

Jaime Alguersuari, a Toro Rosso istálló fiatal tehetsége elárulta, egyáltalán nem tartott attól, hogy a Red Bull új üdvöskéje, Daniel Ricciardo kiszorítja őt versenyzői üléséből az idei évben.


Jaime Alguersuari, a Toro Rosso istálló fiatal tehetsége elárulta, egyáltalán nem tartott attól, hogy a Red Bull új üdvöskéje, Daniel Ricciardo kiszorítja őt versenyzői üléséből az idei évben.

A spanyol versenyző, valamint csapattársa, Sebastien Buemi úgy vágott neki az idei szezonnak, hogy tudták, amennyiben gyengén teljesítenek, a Toro Rosso nem lesz rest kipróbálni a Red Bull felfedezettjét, Daniel Ricciardót.

Az ausztrál versenyző végül nem a faenzai kiscsapat pilótáit, hanem a hispaniás Narain Karthikeyant „túrta ki” állásából, így Silverstone-ban bemutatkozott a királykategóriában.

Sokáig úgy hírlett, a Toro Rosso Alguersuaritól kíván megválni az idei szezon végén, a fiatal versenyző azonban az elmúlt időszakban remekelt, így egyre inkább úgy fest, megtarthatja ülését a jövő évre is.

A spanyol versenyző elmondta, valójában mindig hitt képességeiben, és soha nem gondolt arra, hogy távoznia kell az alakulattól.

„Ha tudtam volna, hogy nem teljesítek jól, ha tudtam volna, hogy én magam végezhetnék jobb munkát is, akkor elkezdhettem volna aggódni” – mondta Alguersuari az Autosportnak.

„Ha sok hibát vétettem volna, vagy autókat törtem volna, illetve nem lettem volna elég gyors a versenyeken, akkor más lenne a helyzet.”

„Dolgozni az autó beállításain, megérteni az abroncsokat… tudtam, hogy részemről ez csak idő kérdése. És jött is magától. Nem vagyok egy Rubens Barrichello vagy egy Fernando Alonso, akik éveket töltöttek már el az F1-ben, és mindent kívülről fújnak. Meg kellett szoknom a Forma-1-et és most már teljesen más helyzetben vagyok, mint tavaly.”

„A szezon végén pedig még jobb lesz, egyre jobb és jobb a helyzet. Ez az, amiért azt mondom, még nem tudtuk a legjobb teljesítményt nyújtani, még ha volt is néhány jó eredményünk a legutóbbi versenyeken.”

„Ismerem a pletykákat, melyek terjednek a paddockban, de azt is tudom, hogy a tőlem telhető legjobbat nyújtom. Nem én döntöm a jövőmről, mert nem én vagyok a Red Bull főnöke. Nem vagyok Helmut Marko sem, de tudom, hogy minden csak idő kérdése.”

Alguersuari hozzátette, véleménye szerint fontos volna, hogy idei teljesítményét ne az időmérők, sokkal inkább a versenyek alapján ítéljék meg, hiszen ő mindvégig arra törekedett, hogy vasárnap délutánonként nyújtson kiemelkedőt.

„Ezzel teljes mértékben elégedett is vagyok, hiszen a pontokat a versenyek végén osztják, nem pedig szombaton” – fogalmazott az ifjú tehetség.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!