Friss hírek

Alguersuari nem foglalkozik az őt kritizálókkal

Jaime Alguersuarit nem érdekli, mit gondolnak róla versenyzőtársai, miután csütörtökön kapott hideget-meleget, ugyanis a legtöbben túl fiatalnak és tapasztalatlannak tartják ahhoz, hogy bemutatkozzon a Forma-1-ben.

Jaime Alguersuarit nem érdekli, mit gondolnak róla versenyzőtársai, miután csütörtökön kapott hideget-meleget, ugyanis a legtöbben túl fiatalnak és tapasztalatlannak tartják ahhoz, hogy bemutatkozzon a Forma-1-ben.

A 19 éves spanyol történelmet ír a hétvégi Magyar Nagydíjon, ahol a sport valaha volt legfiatalabb versenyzőjévé avanzsál, miután őt érte az a megtiszteltetés, hogy átvegye Sébastien Bourdais megüresedett helyét a Toro Rossónál.

Alguersuari azonban rengeteg kritikát kapott még tegnap, mert a legtöbben túl fiatalnak tartják a Forma-1-hez, különösen úgy, hogy ma körözhetett először f1-es autóval.

Hirdetés
 

A Toro Rosso újdonsült versenyzője azonban elmondta, nem foglalkozik az őt kritizálókkal, csakis arra koncentrál, hogy a legjobb tudása szerint versenyezzen.

“Nem érdekel, mit mondanak rólam, csakis a saját feladatomra fókuszálok” – mondta a fiatal versenyző a riportereknek a Hungaroringen. “Az igazat megvallva, azt teszem, amit tudok. Azért vagyok itt, mert a Red Bull felkért erre, teljesen mindegy, hogy ez most a Forma-3, a Világsorozat, vagy a GP2, nem érdekel. A feladatom az, hogy vezessek.”

“Ez a munkám, és ez az, amit szeretek csinálni. Azért vagyok itt, mert a Red Bull küldött egy üzenetet, hogy ezt az autót kell vezetnem, így most itt vagyok.”

“Először is nem érdekel, hogy mások mit mondanak. Másodsorban pedig tudom, mik az elvárásaim, és mik a céljaim. Tudom, hogy a mai nap folyamán nem követtem el hibát, és bízom abban, hogy holnap, illetve a versenyen sem fogok.”

“Célom most az, hogy vezessem az autót és ne hibázzak. Aztán pedig beszélhetünk a köridőkről, és a sebességről. Azonban úgy érzem, hogy nem jelentek veszélyt (a többiekre).”

Alguarsuari ugyan 8 tizeddel elmaradva csapattársától, Sebastien Buemitől, az utolsó helyen végzett a második edzésen, kiválóan teljesített élete első éles bevetésén az F1-ben, és valóban egyetlen komolyabb hibát sem vétett, ami dicséretes.

A fiatal tehetség azt is elmondta, hogy ha nagyon akart volna, gyorsabb is lehetett volna, de elsősorban arra figyelt, hogy ne hibázzon.

“Természetesen büszke vagyok magamra, úgy gondolom, hogy jó munkát végeztem, és jóval motiváltabb vagyok, mint tegnap, mert már ismerem az autót, a pályát, és egy kicsit az egész bajnokságot. Már alig várom a versenyt, ami a fő attrakció, és majd meglátjuk, miként alakulnak a dolgok” – mondta.

“Úgy gondolom, jó munkát végeztünk, mert miközben sok kört teljesítettünk, nem hibáztunk. Ez volt a cél, és ezt sikerült is teljesítenünk, aminek nagyon örülök.”

“Aztán a második edzésen egy kicsivel gyorsabbak is lehettünk volna a végén, de nem tudtam kevés üzemanyaggal, és új gumikkal menni, de azt hiszem, így is jó volt.”

“Az egyenletesség megvan, és már az autót is érzem, ami nagyon jó. A gyors kanyarokban még fejlődnöm kell, mivel még nincs meg a megfelelő önbizalmam ahhoz, hogy a lehető legnagyobb sebességgel teljesítsem azokat. Lépésről lépésre haladunk, és idővel minden rendben lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!