Alguersuari: Nem szállhatunk harcba az élmezőnnyel - F1VILÁG.HU

Alguersuari: Nem szállhatunk harcba az élmezőnnyel

HIRDETÉS

Nem számít dobogós eredményre a szezon első versenyén a Toro Rosso versenyzője, Jaime Alguersuari, azonban úgy véli, izgalmas csatát vívhatnak majd a középmezőny erősebb csapataival.


Nem számít dobogós eredményre a szezon első versenyén a Toro Rosso versenyzője, Jaime Alguersuari, azonban úgy véli, izgalmas csatát vívhatnak majd a középmezőny erősebb csapataival.

A faenzai kiscsapat remek teljesítménnyel rukkolt elő az előszezoni teszteken, ám egyelőre lehetetlenség megjósolni, mire lesznek majd képesek éles körülmények közepette riválisaikkal szemben. Habár sokak szerint a Toro Rosso lehet az év egyik meglepetéscsapata, Alguersuari szerint nem szabad illúziókba ringatniuk magukat, hiszen az élcsapatokkal képtelenek lesznek felvenni a versenyt.

„Ez az első olyan autó, amelyet teljes egészében a Toro Rosso fejlesztett a Red Bullra való támaszkodás nélkül, hiszen a tavalyi modellen számos dolog még megmaradt az előző konstrukcióról” – mondta Alguersuari.

„Az igazság az, hogy remekül teljesít, véleményem szerint jobban, mint a tavalyi, de még nem tudjuk, mire képes valójában. Gyorsan tűnik, de az ausztráliai versenyig nem tudjuk pontosan, hol állunk.”

A spanyol hozzátette, a dobogós eredmény elérése teljességgel kizárt az idénynyitón.

„Az egy álom volna, de reálisan nézve a dolgokat, a mi ellenfeleink nem a Ferrari, a Red Bull, a Mercedes vagy a McLaren. Sem anyagi tekintetben, sem másképp nem versenyezhetünk velük. A mi ellenfeleink a Force India, a Sauber és talán a Williams. Ha őket megvernénk, az kielégítő volna számunkra.”

A fiatal tehetség továbbá elmondta, habár nagyra értékeli csapattársa, Sebastien Buemi teljesítményét, aki képes fantasztikus köröket autózni, véleménye szerint ő maga a fiatal svájci előtt jár.

„Igen, úgy gondolom, hogy Buemi előtt vagyok. Ő egy nagyszerű tehetség és képes gyorsabb köröket futni nálam, de rengeteg dolognak össze kell jönnie: állóképesség, érettség, mentális erő, ritmus… és összességében úgy érzem, előtte járok.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!