A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Alguersuari végzett az élen az eső áztatta Jerezben

Jaime Alguersuari az első órában, még száraz pályán megfutott gyorskörével az élen végzett az e heti tesztprogram harmadik napján Jerezben, ahol már délelőtt megérkezett az eső, így végig vizes pályán folyt a körözés.


Jaime Alguersuari az első órában, még száraz pályán megfutott gyorskörével az élen végzett az e heti tesztprogram harmadik napján Jerezben, ahol már délelőtt megérkezett az eső, így végig vizes pályán folyt a körözés.


Azt követően, hogy csapattársa, Sebastien Buemi az utolsó pillanatban elvesztette első helyét Kamui Kobayashival szemben a tegnapi száraz edzésen, Alguersuari megmentette csapata becsületét, és az első órában, még száraz pályán megfutott gyorskörével, az élen végzett.

A Toro Rosso spanyol pilótája 1:19.919-es ideje egy pillanatig sem volt veszélyben, ugyanis az eső egy óra után rázendített, és az egész tréningen vizes volt a burkolat, így a köridők a pálya legjobb állapotában sem mentek 1:27 alá a nap folyamán.

Pedro de la Rosa majd’ egy teljes másodperccel lemaradva, a második pozícióba hozta be Sauberjét, miután a reggeli edzésen egy kisebb probléma miatt megállt alatta versenygépe, ami miatt le is kellett állítani a körözést egy kis időre.

A két spanyol versenyzőt a Force India német pilótája, Adrian Sutil követte, aki ma kezdte meg első hivatalos tesztprogramját az új autóval, amit a hét elején már bejáratott egy privát teszten Silverstone-ban.

Sutil összesen 48 kört teljesített, miután szinte az egész délutánt a garázsban töltötte, ugyanis egy kisebb elektronikus probléma ütötte fel a fejét autójában, amin a szerelők órákig dolgoztak, mielőtt még vissza tudott volna térni a pályára.

Felipe Massa vette át Fernando Alonso helyét a Ferrarinál. A brazil pilóta két tizeddel volt lassabb, mint márkatársa tegnap, azonban az első órában csak a beállításokon dolgozott, és amint megkezdhette volna a valódi munkát, elkezdett szakadni az eső.


További fotók a mai tesztről a galériában

Sebastian Vettel ma próbálhatta ki először a Red Bull vadonatúj versenygépét, mellyel 59 kört teljesített. A német pilóta az ötödik lett, és bár sokat volt a garázsban, miközben szakadt az eső, sikerült néhány hosszabb etapot teljesítenie a délután folyamán.

Vitaly Petrov visszatért a volán mögé, miután tegnap átadta helyét Robert Kubicának, aki száraz pályán róhatta a köröket a Renault R30-cal. Az orosz versenyző délelőtt rövid, ám délután hosszabb etapokat teljesített, és végül a hatodik lett.

A Williams brazil versenyzője, Rubens Barrichello volt az első, akit megtréfáltak az időjárási viszonyok. A délelőtt folyamán elvesztette autója felett az irányítást, és a kavicságyban landolt, ami miatt előkerült a piros zászló.

A veterán pilóta autója azonban nem sérült meg, így szinte azonnal folytatni tudta a munkát, amit az is bizonyít, hogy toronymagasan ő volt a nap legaktívabb versenyzője, a maga megtett 120 körével.

Lewis Hamilton volt a leglassabb a száraz pályán. A McLaren brit világbajnoka azonban nehéz autóval kezdte meg a munkát a délelőtt folyamán, így nem meglepő az időeredménye.

A Virgin Racing csak késő délután tudta először pályára küldeni új autóját, miután a tegnapi edzésen gondok léptek fel az szárny rögzítésével, amit át kellett alakítania a csapatnak, ami időbe telt.

Lucas di Grassi végül hét kört teljesített, szakadó esőben, így időeredménye egyáltalán nem mérvadó.

A teszt szombaton tovább folytatódik a spanyol ringen, ahol a meteorológusok előrejelzései szerint száraz pálya fogadja majd a mezőnyt.

Teszteredmények – Jerez, harmadik nap:

1. J. Alguersuari Toro Rosso    1:19.919      76
2. P. de la Rosa  Sauber      1:20.736  +0.817  58
3. A. Sutil    Force India    1:21.428  +1.509  48
4. F. Massa    Ferrari      1:21.603  +1.684  72
5. S. Vettel    Red Bull Racing  1:21.783  +1.864  59
6. V. Petrov    Renault      1:22.000  +2.081  68
7. N. Rosberg   Mercedes GP    1:22.820  +2.901  53
8. R. Barrichello Williams     1:23.217  +3.298 120
9. L. Hamilton   McLaren      1:23.985  +4.066  68
10. L. Di Grassi  Virgin Racing   1:37.107 +17.188  8

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!