Friss hírek

Alig várja a McLaren, hogy autóba ültesse az Alpine-tól megkaparintott Piastrit

Rendkívül várja a McLaren Forma-1-es csapatvezetője a közös munka kezdetét Oscar Piastrival, a csapat újonnan leigazolt pilótájával, miután az F1 szerződéseket vizsgáló bizottsága érvényesnek találta a két fél szerződését.

Komoly jogi mizéria zárult le a héten a Forma-1-ben a McLaren és az Alpine között, miután a versenysorozat szerződéseket vizsgáló bizottsága (CRB) úgy ítélte meg, a McLaren annak ellenére tart jogos igényt Oscar Piastrira, hogy a nyári szünet elején az Alpine őt jelentette be a távozó Fernando Alonso helyére 2023-ra. A helyzet tisztázásával a McLaren immár hivatalosan is a saját pilótájaként tekinthet a fiatal ausztrálra, ennek kapcsán Andreas Seidl a Holland Nagydíj helyszínén beszélt az előttük álló időszakról.

„Hihetetlenül örülünk, amiért Oscar jövőre Lando [Norris] társaságában minket erősít. Ez egy nagyon izgalmas párosítás. Két oka van annak, amiért meg akartuk őt szerezni. Szerintem a nevelőszériákban megmutatta, mennyire különleges és nagy potenciállal rendelkező versenyző, emellett én a személyiségét is szem előtt tartom. Szerintem tökéletesen illik a csapatunkba.”

Hirdetés
 

„Fiatal, tele van energiával, megfelelő mértékű önbizalommal is rendelkezik, de eközben nagyon alázatos, valamint tisztában van vele, jövőre mekkora kihívás vár rá. Szerintem csapatként korábban már bebizonyítottuk, mennyire jól dolgozunk a szériába érkező fiatal versenyzőkkel, így már alig várom a következő szezont.”

Seidl szerint a pilóta szerződése körüli jogi viták felesleges port kavartak a csapat és a versenyző körül, a McLaren ugyanis mindvégig pontosan tudta, hogy érvényes szerződéssel rendelkeznek.

„Jobb, ha a másik félt kérdezik arról, miért gondolták azt, hogy nyerhetnek. Számunkra semmi meglepő nem történt. Fontos, hogy innentől a jövőbe tekintsünk, valamint Daniellel [Ricciardo] és Landóval a hátralévő nyolc futamra koncentráljunk. Jó csatát akarunk vívni az Alpine-nal, aztán jöhet a következő év” – tette hozzá a csapatvezető.

A bejelentés kapcsán Piastri egy videót osztott meg a közösségi médiában, amiben arról beszélt, mennyire izgatott az F1-es lehetősége miatt. Erről ebben a cikkben olvashatsz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alig várja a McLaren, hogy autóba ültesse az Alpine-tól megkaparintott Piastrit
Albon nemigen hitt a gyors visszatérésben, de úgy érzi, készen áll
Sainz figyelmeztet, előbb-utóbb valaki meg fog sérülni!
Verstappen inkább Japánban nyerné meg a világbajnoki címet

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!