Alig várja a McLaren, hogy autóba ültesse az Alpine-tól megkaparintott Piastrit - F1VILÁG.HU

Alig várja a McLaren, hogy autóba ültesse az Alpine-tól megkaparintott Piastrit

HIRDETÉS
Rendkívül várja a McLaren Forma-1-es csapatvezetője a közös munka kezdetét Oscar Piastrival, a csapat újonnan leigazolt pilótájával, miután az F1 szerződéseket vizsgáló bizottsága érvényesnek találta a két fél szerződését.
Oscar Piastri, Alpine

Komoly jogi mizéria zárult le a héten a Forma-1-ben a McLaren és az Alpine között, miután a versenysorozat szerződéseket vizsgáló bizottsága (CRB) úgy ítélte meg, a McLaren annak ellenére tart jogos igényt Oscar Piastrira, hogy a nyári szünet elején az Alpine őt jelentette be a távozó Fernando Alonso helyére 2023-ra. A helyzet tisztázásával a McLaren immár hivatalosan is a saját pilótájaként tekinthet a fiatal ausztrálra, ennek kapcsán Andreas Seidl a Holland Nagydíj helyszínén beszélt az előttük álló időszakról.

„Hihetetlenül örülünk, amiért Oscar jövőre Lando [Norris] társaságában minket erősít. Ez egy nagyon izgalmas párosítás. Két oka van annak, amiért meg akartuk őt szerezni. Szerintem a nevelőszériákban megmutatta, mennyire különleges és nagy potenciállal rendelkező versenyző, emellett én a személyiségét is szem előtt tartom. Szerintem tökéletesen illik a csapatunkba.”

„Fiatal, tele van energiával, megfelelő mértékű önbizalommal is rendelkezik, de eközben nagyon alázatos, valamint tisztában van vele, jövőre mekkora kihívás vár rá. Szerintem csapatként korábban már bebizonyítottuk, mennyire jól dolgozunk a szériába érkező fiatal versenyzőkkel, így már alig várom a következő szezont.”

Seidl szerint a pilóta szerződése körüli jogi viták felesleges port kavartak a csapat és a versenyző körül, a McLaren ugyanis mindvégig pontosan tudta, hogy érvényes szerződéssel rendelkeznek.

„Jobb, ha a másik félt kérdezik arról, miért gondolták azt, hogy nyerhetnek. Számunkra semmi meglepő nem történt. Fontos, hogy innentől a jövőbe tekintsünk, valamint Daniellel [Ricciardo] és Landóval a hátralévő nyolc futamra koncentráljunk. Jó csatát akarunk vívni az Alpine-nal, aztán jöhet a következő év” – tette hozzá a csapatvezető.

A bejelentés kapcsán Piastri egy videót osztott meg a közösségi médiában, amiben arról beszélt, mennyire izgatott az F1-es lehetősége miatt. Erről ebben a cikkben olvashatsz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!