Álinterjút közölt egy bulvárlap Michael Schumacherről, a család jogi lépésekre készül - F1VILÁG.HU

Álinterjút közölt egy bulvárlap Michael Schumacherről, a család jogi lépésekre készül

Egy német lap exkluzív interjúként hirdetett egy cikket, amiről csak az apró betűs részben derült ki, hogy mesterséges intelligenciával készült.

Nagy botrányt kavart a Die Aktuelle német bulvárlap április 15-i száma, amelynek címlapján az újság azt hirdette, exkluzív interjút készített a fejsérülés miatt tíz éve nem látott Michael Schumacherrel. A cikk „Az életem teljesen megváltozott” címen jelent meg, de a megfelelő hatás elérése érdekében a „világszenzáció” kifejezést és egy Schumacherről készült mosolygós fotót is beszerkesztettek az anyagba.

Két oldalon keresztül részletezték az állítólagos kérdezz-feleleket, aminek csak a legvégén jegyezték meg, hogy egy interneten elérhető mesterséges intelligenciával, MI-vel generáltak. Egy c.ai néven futó weboldalra hivatkoztak, ahol az MI olyan híres embereket személyesít meg, mint például Napóleon, Szókratész vagy Elon Musk.

 

A cikk akkora port kavart, hogy a Schumacher család képviselője a Racefans szaklapnak elárulta: jogi lépésekre készülnek a lap ellen. A hétszeres világbajnokot a 2013 decemberében történt balesete óta nem lépett kapcsolatba a nyilvánossággal, és a család ragaszkodik ahhoz, hogy ez így is maradjon.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Álinterjút közölt egy bulvárlap Michael Schumacherről, a család jogi lépésekre készül
Sajtóhír: Nem lesz verseny Dél-Afrikában, marad a Belga Nagydíj a naptárban
A Sauber-főnök még a 45 éves Alonsót is leszerződtetné
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!