Allison: Hamilton győzni akarása lenyűgöző - F1VILÁG.HU

Allison: Hamilton győzni akarása lenyűgöző

HIRDETÉS
GP USA F1/2017

Szinte ódákat zengett versenyzőjéről, Lewis Hamiltonról a Mercedes Forma-1-es csapatának technikai igazgatója, James Allison.

A neves szakember 2017-ben érkezett a Mercedes csapatához, korábban a Ferrari és a Lotus technikai igazgatójaként is tevékenykedett, és olyan kiváló versenyzőkkel dolgozhatott együtt, mint Kimi Räikkönen, vagy éppen Sebastian Vettel.

Allison idén a Mercedes sikereiből vette ki a részét – nemcsak a csapatot, de Lewis Hamiltont is bajnoki címhez segítette.

A neves szakember a minap egy interjúban arról beszélt, lenyűgözőnek tartja Hamilton teljesítményét, és azt is elárulta, hogy miért.

„A győzni akarása egyszerűen lenyűgöző – még ha egymás után dönti is meg a rekordokat, akkor is ki van éhezve a sikerre” – méltatta a négyszeres világbajnokot a neves szakember.

„Szombati teljesítménye pedig semmihez sem fogható! És amikor tündökölt az időmérőkön, a legtöbbször ki is használta a pole pozíciók adta előnyöket. És az is lenyűgöző, hogy mennyire csalódott tud lenni, amikor nagyritkán elkövet egy apró hibát.”

„Dolgoztam már olyan versenyzőkkel, akik hajlamosak voltak ujjal mutogatni valakire, ha éppen elcsesztek valamit. Lewis nem ilyen.”

„Csendes és összeszedett volt, habár fájdalmas volt a pontvesztés. Ugyanilyen volt akkor is, amikor közölnünk kellett vele, hogy váltócsere miatt rajtbüntetést kap. Persze nem örült neki, de pozitívum az, ha egy versenyzőnek ilyen tulajdonságai vannak.”

„A versenypályán egyszerűen csak vezet, és minden tehetségével harcol. Mindig azt teszi, ami szükségszerű, még ha nagyon nehéz is. Mindig hozza a kívánt teljesítményt, miközben az egész világ őt figyeli. Erre gondolok, amikor azt mondom, hogy emberileg lenyűgöz engem.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!