Allison: Kreativitásra van szükség a Ferrarinál - F1VILÁG.HU

Allison: Kreativitásra van szükség a Ferrarinál

HIRDETÉS

James Allison, a Ferrari Forma-1-es csapatának technikai igazgatója úgy véli, mérnökeiknek sokkal több szabadságra volna szükségük annak érdekében, hogy kreatív megoldásokkal segíthessék elő a patinás olasz istálló előmenetelét.


James Allison, a Ferrari Forma-1-es csapatának technikai igazgatója úgy véli, mérnökeiknek sokkal több szabadságra volna szükségük annak érdekében, hogy kreatív megoldásokkal segíthessék elő a patinás olasz istálló előmenetelét.

A Ferrari már több mint egy éve nem tudott futamot nyerni a Forma-1-ben, bajnoki címnek pedig utoljára 2008-ban örülhetett, amikor első lett a gyártók versenyében.

A korábbi Forma-1-es világbajnok Alain Prost szerint a királykategória tradicionális csapatainak, így a Ferrarinak és a McLarennek is át kellene gondolnia hozzáállását, az elmúlt években ugyanis világossá vált, hogy az újabb csapatok, mint amilyen a Red Bull és a Mercedes, valamit jobban csinálnak.

James Allison, a Ferrari technikai igazgatója szerint csapatának innovatív megoldásokra volna szüksége.

„A kreativitás és az eredetiség nagyon fontos összetevője a versenyképességnek” – mondta a szakember, aki tavaly a Lotustól szerződött a maranellói gárdához.

„Varázslat viszont nincs. Ha kreativitást akarunk, komoly tervekre van szükség, és teret kell adnunk szakembereinknek ahhoz, hogy megvalósítsák kreatív ötleteiket.”

„Ha arra kényszerítjük őket, hogy rövid idő leforgása alatt reagáljanak egy igencsak komoly szituációban, akkor nem lesz elég idejük arra, hogy elgondolkodjanak azon, hogyan is állhatnának hozzá másképp a dolgokhoz, mert csak egy választásuk van: hogy olyasvalamit nyújtsanak, amiről tudják, hogy működni fog.”

„Bőven vannak tehetségek a Ferrarinál – tapasztalat és minőség tekintetében képesek vagyunk felvenni a versenyt a többi istállóval technikai oldalon. Egyszerűen csak teret kell adnunk nekik, bátorítanunk kell őket a nem megszokott dolgokra, tudván, hogyha esetleg elbuknak, még mindig van idő arra, hogy helyreállítsák a dolgokat.”

Allison kifejtette, a Ferrari már azóta is rengeteget változott, hogy ő csatlakozott a csapathoz, ám ahhoz, hogy ennek eredményét lássuk, időre van szükség.

Hirdetés

„Ez a sport olyan, hogy megöl, ha önelégült vagy. Rengeteg változás történt az organizációban, mióta én megérkeztem, és lesz is még, ahogy egyre jobban elismerjük, hogyan is csináljuk jobban a dolgokat.”

„Nagyon remélem, hogy a legfontosabb alapokat sikerült már lefektetnünk hónapokkal ezelőtt, és idővel kifizetődnek majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!